Autorităţile lansează o „operaţiune interinstituţională” la închisoarea federală din New York unde este deţinut Sean Diddy Combs

Anchetatorii de la mai multe agenţii federale au lansat luni o „operaţiune interinstituţională” la închisoarea din New York unde este deţinut Sean „Diddy” Combs, mogulul din lumea muzicii americane care este acuzat de multiple abuzuri sexuale, relatează Associated Press.

Anchetatorii de la Biroul pentru penitenciare, Biroul inspectorului general al Departamentului de Justiţie şi alte agenţii de aplicare a legii au descins la Centrul Metropolitan de Detenţie din Brooklyn, cunoscut ca fiind unul problematic.

Operaţiunea a fost „concepută pentru a atinge obiectivul nostru comun de a menţine un mediu sigur atât pentru angajaţii noştri, cât şi pentru persoanele încarcerate găzduite la MDC Brooklyn”, a declarat Biroul pentru penitenciare.

Oficialii închisorii au refuzat să ofere detalii specifice despre operaţiunea care se desfăşura luni dimineaţă.

Avocaţii lui Combs au evidenţiat o serie de aspecte negative din închisoare – inclusiv condiţii deplorabile, violenţă şi mai multe decese – în timp ce au făcut încercări repetate de a-l elibera pe cauţiune pe clientul lor, care aşteaptă procesul din mai anul viitor pentru acuzaţii de trafic sexual.

Detenţia mogulului hip-hop şi o serie de infracţiuni legate de închisoare în ultimele luni nu au făcut decât să stimuleze şi mai mult interesul public, ceea ce a condus la o examinare mai atentă şi la un efort din partea Departamentului de Justiţie şi a Biroului pentru penitenciare de a rezolva problemele şi de a trage la răspundere autorii.

Luna trecută, procurorii federali au acuzat nouă deţinuţi în legătură cu o serie de atacuri comise între aprilie şi august la Metropolitan Detention Center, singura închisoare federală din New York. Acuzaţiile detaliau probleme grave de siguranţă şi securitate la închisoare, în special după ce doi deţinuţi au fost înjunghiaţi mortal, iar un altul a fost înjunghiat în coloana vertebrală cu un spărgător de gheaţă improvizat. Un ofiţer de penitenciar a fost, de asemenea, acuzat că a tras asupra unei maşini în timpul unei urmăriri neautorizate în mare viteză.

La începutul acestei luni, un deţinut a fost inculpat în legătură cu un complot de crimă la comandă care a dus la moartea unei femei în vârstă de 28 de ani în decembrie anul trecut în faţa unui club de noapte din New York. Potrivit procurorilor, deţinutul a folosit un telefon mobil de contrabandă pentru a orchestra complotul din spatele gratiilor, în timp ce îşi aştepta sentinţa pentru punerea la cale a unui alt asasinat cu câţiva ani înainte.

Penitenciarul, situat într-o zonă industrială, este utilizată în principal pentru detenţia după arestare a persoanelor care aşteaptă să fie judecate de tribunalele federale din Manhattan sau Brooklyn. Alţi deţinuţi se află acolo pentru a executa pedepse scurte în urma condamnărilor.

Cei deţinuţi la închisoarea din Brooklyn se plâng de mult timp de violenţă, de condiţiile îngrozitoare, de lipsa gravă de personal şi de contrabanda generalizată cu droguri şi alte produse de contrabandă, unele dintre acestea fiind facilitate chiar de angajaţi. În acelaşi timp, deţinuţii se plâng de abuzuri din partea acestora – sunt trimişi frecvent la izolare, li se interzic vizite, apeluri, duşuri sau exerciţii fizice.

După ce i s-a refuzat de două ori eliberarea pe cauţiune, Combs solicită acum Curţii de Apel a celui de-al Doilea Circuit al Statelor Unite să îl elibereze. Argumentele sunt programate pentru 4 noiembrie. Avocatul lui Combs, Mark Agnifilo, a încercat anterior să-l mute la o închisoare din New Jersey.

Israelul a semnat luni un acord pentru extinderea producţiei unui laser de apărare antirachetă, numit ”Iron Beam”

Personalul Porsche se alătură marţi unui val de greve din industriile cheie germane