Avertisment din Orientul Mijlociu: Israelul împinge regiunea către un război total

Cei trei miniştri atrag atenţia asupra „escaladării periculoase care este în curs în regiune” şi consideră că „încetarea ei începe prin oprirea agresiunii israeliene din Gaza”, în comunicatul difuzat după o întâlnire a miniştrilor de externe la New York, pe marginea Adunării Generale a ONU.

La rândul său, ministrul de externe libanez Abdallah Bou Habib s-a declarat dezamăgit de remarcile preşedintelui american Joe Biden privind criza dintre Israel şi Liban, exprimându-şi totuşi speranţa că Washingtonul încă poate interveni.

„Nu a fost puternic. Nu e promiţător şi nu va rezolva această problemă”, a spus ministrul libanez după discursul lui Biden la Adunarea Generală a ONU în care, între altele, acesta a avertizat împotriva unui „război generalizat” în Liban şi a subliniat că „acum este timpul” să se încheie un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza.

„Încă sper. Statele Unite sunt singura ţară care chiar poate să aducă o îmbunătăţire în Orientul Mijlociu şi în ce priveşte Libanul”, a adăugat Habib, la un eveniment virtual găzduit de Fundaţia Carnegie pentru Pacea Internaţională.

Tensiunile dintre Hezbollah şi Israel s-au intensificat în ultimele zile, provocând temeri privind un conflict regional la scară extinsă, alimentat de războiul din Gaza. Loviturile israeliene vizând obiective ale Hezbollah din sudul şi estul Libanului, precum şi la periferia Beirutului s-au soldat cu sute de morţi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Câciu: Guvernul Ciolacu a deblocat absorbtia de fonduri europene 2021-2027 / Când am preluat mandatul, România avea un grad de absorbtie de 74% din exerciţiul 2014-2020 şi la doar 6 luni distanţă de a pierde ireversibil în jur de 6 miliarde euro

VIDEO Infern la Quito – Incendiu uriaș în capitala Ecuadorului. Armata intervine în sprijinul pompierilor