Avertisment DNSC: Email-ul este cel mai comun canal prin care atacatorii încearcă să distribuie programe maliţioase

Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează, luni, că email-ul este cel mai comun canal prin care atacatorii încearcă să distribuie programe maliţioase şi recomandă evitarea deschiderii ataşamentelor provenite de la necunoscuţi.

”Email-ul este cel mai comun canal prin care atacatorii încearcă să distribuie programe maliţioase, de regulă sub forma unui ataşament obişnuit în aparenţă. În cadrul email-ului, care conţine şi elemente de inginerie socială, malware-ul este ascuns într-un document PDF, PNG sau similar”, au avertizat, luni, specialiştii DNSC.

Potrivit acestora, documentul poartă o denumire care să creeze cât mai puţine suspiciuni, precum ”Ordin de plată”, ”Notificare” sau ”Factură”.

Speciaşiştii avertizează că, dacă documentul respectiv este descărcat şi deschis, este activată o secvenţă de cod ascunsă, menită să atace dispozitivul victimei (precum infostealere, programe de tip ransomware, etc).

”DNSC recomandă cu fermitate evitarea deschiderii ataşamentelor provenite de la necunoscuţi, precum şi scanarea acestora cu o soluţie disponibilă gratuit precum”, a mai transmis DNSC.

 

 

Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibili din Crimeea. Rusia susţine că a doborât 12 drone ucrainene în peninsula anexată

Erai pregătit să spui ceva, dar te-ai oprit brusc, realizând că ai uitat ideea? Știința explică de ce se întâmplă asta