Avertismentul lui Viktor Orban: ‘Taxele vamale suplimentare asupra autovehiculele electrice din China reprezintă o lovitură grea pentru economia europeană’

Potrivit premierului Viktor Orbán, Germania şi industria europenă nu mai sunt capabile să convingă Executivul de la Bruxelles să adopte decizii raţionale. „Dar, cine este în stare?” – a întrebat premierul Ungariei.

Vezi si: Viktor Orban: UE ne obligă la ‘un război rece economic’ cu China

Context

Comisia Europeană a anunţat vineri că majoritatea ţărilor membre ale UE au votat propunerea privind impunerea de taxe vamale suplimentare. Totodată, Executivul de la Bruxelles va continua negocierile cu China pentru găsirea unei soluţii alternative, pe deplin compatibile cu reglementările Organizaţiei Mondiale a Comerţului (WTO). Comisia Europeană a motivat această decizie prin faptul că suvenţiile acordate de statul chinez companiilor din China care produc maşini electrice creează o situaţie de concurenţă neloială în detrimentul producătorilor din UE. Şi ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, a anuţat joi că Ungaria nu va vota această propunere.

România importă masiv ouă din Ucraina, în timp ce fermierii români dau faliment

Liga I: Universitatea Cluj revine de la 2 – 0 și obține un punct în meciul cu Unirea Slobozia, scor 2-2