Bărbați reținuți, după ce au ‘importat’ droguri din Spania, prin firme de curierat

 

Procurorii DIICOT Călărași au dispus, joi, reținerea a doi inculpați, cu vârstele de 33 și 35 de ani și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, în vârstă de 37 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, în vederea comercializării.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2024, doi dintre inculpați au procurat din Spania aproximativ 23 kilograme canabis pe care le-au adus în România prin intermediul unei firme de curierat. Marfa a fost ascunsă în două colete.

Indivizii au fost prinși în flagrant, în mod succesiv, în Călărași și București, în timp ce au preluat, respectiv deținut drogurile de risc. Cu această ocazie, asupra unuia din inculpați a fost descoperită și ridicată suma de 87.000 de lei.

În timpul percheziției făcute în București la locuința inculpatului de 33 de ani, au fost identificate și ridicate alte aproximativ 13 kilograme canabis, deținute pentru comercializare, ⁠sumele de 123.840 lei și 30.510 euro, un dispozitiv electronic de vidat, pliculețe tip ziplock, precum și alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți pentru o perioadă de 30 de zile.

Al nouălea candidat la președinție: Cristian Terheș, susținut de Viorica Dăncilă, și-a depus candidatura

VIDEO Serviciile secrete estimează o nouă înfrângere pentru Ucraina, în timp ce trupele ruse înaintează spre Pokrovsk: luptele se desfășoară la 7 km de oraș