Beatriz Haddad Maia, prima finalistă la Seul

Beatriz Haddad Maia, locul 17 mondial mondial, este cap de serie numărul 3 la acest turneu, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari. Adversara sa din semifinală este locul 44 mondial. Brazilianca o învinsese mai devreme, în sferturi de finală, pe sora Veronikăi, Polina Kudermetova (163 WTA), cu 6-2, 6-1. Meciurile din sferturi ar fi trebuit să aibă loc vineri, însă au fost amânate din cauza ploii.

Haddad Maia a fost învinsă în urmă cu aproape o lună în finala turneului de la Cleveland, după care a ajuns în sferturi de finală la US Open. Brazilianca a câştigat până acum trei turnee în circuitul principal al tenisului profesionist feminin.

Cealaltă semifinală de la Seul va opune două rusoaice, Daria Kasatkina, locul 13 mondial şi principala favorită, şi Diana Şnaider, locul 16 mondial şi cap de serie numărul 4.

Britanica Emma Răducanu a abandonat sâmbătă, din cauza unei accidentări la piciorul stâng, în sferturi, după ce pierduse primul set, cu 6-1, în faţa Dariei Kasatkina. Răducanu, locul 70 WTA, al cărei tată este român, este campioana din 2021 de la US Open şi semifinalistă în 2022 la Seul.

CCA a anunţat arbitrii meciurilor de duminică, din Superliga

Emma Răducanu, accidentată, a abandonat în sferturi de finală la Seul