BEC a câștigat procesul împotriva partidului care l-ar fi putut susține pe Mircea Geoană: Nu vor avea oameni în secții

Partidul DREPT și-a pierdut statutul de partid parlamentar după ce președintele Vlad Gheorghe a exclus toți parlamentarii.

Biroul Electoral Central a respins, în ședința de luni seara, plângerea prealabilă a Partidului DREPT împotriva hotărârii BEC prin care s-a stabilit că un partid parlamentar trebuie să mențină acest statut pe întreaga perioadă electorală pentru a avea reprezentanți în birourile electorale.

După ce a intrat în BEC cu ajutorul ÎCCJ, președintele Partidului DREPT a exclus toți parlamentarii veniți de la alte partide, astfel încât formațiunea nu mai îndeplinește criteriile pentru a fi considerat partid parlamentar.

În urma hotărârii din urmă cu 4 zile, BEC a transmis o circulară către toate Birourile Electorale de Circumscripție județene, București și Diaspora, prin care informează că partidele parlamentare, care au așadar reprezentanți în birourile electorale în prima față de desemnare, sunt PSD, PNL, USR, AUR, UDMR și Forța Dreptei.

Mai multe detalii aici:

 

Damen va livra două feriboturi complet electrice pentru oraşul Toronto, pe care le construieşte la Şantierul Naval din Galaţi

Elena Lasconi a izbucnit: Dronele rusești zboară deasupra României, iar Ciucă și Ciolacu vor să-l salveze pe Iohannis