Bihor: Doi ucraineni reţinuţi pentru contrabandă cu produse pesticide; valoarea acestora e de circa 3 milioane de lei

Doi cetăţeni ucraineni au fost reţinuţi, vineri, pentru contrabandă calificată cu produse toxice în valoare de aproximativ 3 milioane de lei, după ce cu o zi în urmă a fost introdusă în România cantitatea de 1.000 de litri de erbicid/pesticid contrafăcut, a informat vineri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Lucian-Adrian Paşca.

Potrivit comunicatului remis AGERPRES, cantitatea de 1.000 de litri de erbicid/pesticid contrafăcut era ambalată în 100 de cutii de carton de culoare albă sigilate, fiecare cutie conţinând 10 flacoane a câte un litru, având aplicate etichete cu inscripţia: „FMC CORAGEN”, precum şi denumirea în limbă slavă.

Pe spatele fiecărui astfel de flacon era o altă etichetă, cu scris doar în limba slavă, iar capacul are aplicat un autocolant tip sigiliu cu inscripţia „FMG”, toate având menţiunea „F06516/31909-UKRAINE”.

Flacoanele urmau să fie comercializate, fiind transbordate dintr-un autovehicul de transport pasageri, într-o autoutilitară. Produsele au fost descoperite într-un flagrant delict organizat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Potrivit comunicatului IPJ Bihor, acţiunea de prindere în flagrant a avut loc joi, în jurul orei 1,.00, pe drumul naţional DN 19, în localitatea Biharia, judeţul Bihor, unde poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au depistat în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 50 de ani, cetăţean ucrainean, avându-l ca pasager pe un alt bărbat, de 45 de ani, tot cetăţean ucrainean, cu care transporta cele 1.000 de litri de pesticide, contrafăcute, fabricate în afara spaţiului Uniunii Europene, în valoare totală de aproximativ 3.000.000 de lei.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea audierii, iar în urma administrării probatoriului, a fost dispusă reţinerea acestora, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. În cursul zilei de vineri, 27 septembrie, acestea au fost prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea din data de 27 septembrie 2024 a fost confirmată efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi cetăţeni ucraineini.

Aceştia sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de: contrabandă calificată (introducerea în sau scoaterea din ţară, fără drept, de arme, muniţii, materiale explozibile, precursori de explozivi restricţionaţi, droguri, precursori, materiale nucleare sau alte substanţe radioactive, substanţe toxice, deşeuri, reziduuri ori materiale chimice periculoase), trafic de produse sau substanţe toxice (producere, deţinere precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept) şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. AGERPRES / (AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Sibiu: Primăria a emis primele certificate de căsătorie digitale

Fotbal: Barcelona nu va avea fani la meciul cu Steaua Roşie de la Belgrad