Bilanțul inundațiilor: crește numărul morților / Autoritățile continuă căutările persoanelor dispărute

<div class=""

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, pe raza loc. Suhurlui din județul Galați, a fost identificată 1 victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 6”, potrivit IGSU, conform Mediafax. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Potrivit pompierilor, o persoană din Costache Negri încă este dispărută.

Județul Galați se confruntă cu o situație gravă din cauza inundațiilor din ultimele două zile.

Zonele afectate

Reprezentantul ISU Galaţi a precizat pentru News.ro că persoana găsită moartă nu este cea dată dispărută, numărul dispăruţilor fiind în continuare de doi.

Conform ISU Galaţi, In urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate sunt afectate de inundaţii sunt Pechea, Cudalbi, Costache Negri, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă, unde populaţia a solicitat evacuarea apei din curţi, fiind înregistrate persoane blocate în gospodărie din cauza apei şi aluviunilor aduse de inundaţii, alături de necesitatea transportului la spital pe fondul diverselor afecţiuni medicale, relatează News.ro.

”Circa 260 de pompieri militari intervin cu 15 maşini de stingere si camioane, precum si 24 de motopompe, mijloace cu care au fost salvate 273 se persoane din gospodăriile afectate”, transmite sursa citată.

La Galaţi au fost trimise forţe de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Brăila, Bucureşti-Ilfov, Vrancea, Dâmboviţa, Gorj, Braşov şi Teleorman.

Sursa: www.stiripesurse.ro

După Galați și Vaslui, ploile se mută mai la nord – Pregătiri intense la Iași pentru codul roșu de viituri

Nicuşor Dan: Eu sper ca partidele de dreapta, plus UDMR, să poată să formeze o majoritate / Faptul că partidele mai mici nu au reuşit să fie prinse în nişte alianţe este un eşec al dreptei, până în momentul ăsta