Biro Rozalia (UDMR – EPPW): Peste 50% din numărul comisarilor europeni sunt din PPE

Preşedinta Organizaţiei de femei a Partidului Popular European (EPPWomen), deputata UDMR Biro Rozalia, a declarat, miercuri, că cei 14 comisari europeni de la PPE, reprezentând peste 50% din totalul celor 26 de comisari europeni, reprezintă o dovadă de încredere, dar şi de mare responsabilitate pentru următorii ani.

„Pentru noi, cei care facem parte din Partidul Popular European, rezultatele alegerilor europarlamentare au întârit acest partid şi este un răspuns din partea cetăţenilor care afirmă că au încredere în noi, pe care noi trebuie să o punem în practică, să o materializăm, acum când începe un nou mandat, în acele politici de nivel european care să răspundă cetăţenilor care ne-au votat. Faptul că din 27 de comisari, 14 sunt din Partidul Popular European, pentru noi este de importanţă majoră, pentru că avem mai mult de 50%, dar şi o responsabilitate mult mai mare”, a declarat, în conferinţă de presă, Biro Rozalia.

Lidera EPPW a apreciat structura „interactivă şi interconectată” a Comisiei Europene propusă de Ursula von der Leyen, structură care îşi va dovedi eficienţa în contextul provocărilor multiple în mijlocul cărora trăim.

„Suntem conştienţi că interactivitatea şi interconectarea între noi trebuie să existe, ca şi dialogul permanent deschis pentru detensionare, pentru elaborarea de politici intergeneraţionale şi pentru politici de servicii sociale şi locuinţe, care să sprijine generaţia tânără din Europa. Ceea ce este primordial pentru PPE este ca acele solicitări care au ieşit în evidenţă în timpul campaniei să fie cumulate în strategii politice şi apoi aplicate în politici publice, la nivel de Uniune Europeană şi în statele membre”, a subliniat deputata Biro Rozalia.

Aşa cum a menţionat Ursula von der Leyen, a continuat Biro, destinul Europei depinde de cei cinci ani de activitate ce urmează, determinanţi pentru viitorul Uniunii Europene şi al Europei.

„Evident, ceea ce este enorm de important, în contextul războiului din Ucraina, este necesitatea de a investi în apărare şi securitate pe propriul nostru continent, dar la fel de prioritar trebuie să fie şi a răspunde la faptul că azi europenii se simt în incertitudine, în instabilitate, în anxietate. Practic, costul vieţii, al locuinţelor, viitorul planetei, limitările companiilor europene, tensiunile interne ale ţărilor europene şi multe altele, creează un mediu în care este nevoie ca decidenţii politici să elaboreze strategii în interesul familiilor, al cetăţeanului”, a spus aceasta.

Deputata a subliniat câteva obiective, esenţiale şi din punctul de vedere al UDMR, care se referă la o Europă prosperă, care îşi protejează cetăţenii, păstrează valorile democratice, în care să existe respectul pentru celălalt, precum şi la construirea unui viitor prin participarea cetăţenilor în procesele decizionale, în formarea vieţii publice, în dialog permanent cu instituţiile statului.

În legătură cu portofoliul primit de România, lidera EPPW a subliniat că este pentru prima dată când avem un vicepreşedinte al Comisiei Europene, prin Roxana Mînzatu, una dintre cele şase poziţii de vicepreşedinţi, fiind „de importanţă majoră pentru ţara noastră”, dar şi „o sarcină foarte complexă”.

„Aria de activitate a comisarului pentru competenţe şi educaţie, locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie cuprinde esenţa a ceea ce este prioritar şi pentru UDMR. Fără educaţie calitativă nu avem viitor, fără o generaţie tânără, dar şi cea de mijloc, competente, nu putem avea indicatori economici în creştere. Locurile de muncă de calitate sunt cele aduc plus valoare. Iar drepturile sociale este un domeniu foarte sensibil în toată Uniunea Europeană, mai ales în condiţiile actuale, când numărul migranţilor este în continuă creştere. Din punct de vedere al EPP, este important că avem un comisar care este vicepreşedinte la organizaţia de femei a PPE, doamna Dubravka Suica, pentru regiunea mediteraneană”, a afirmat Biro Rozalia.

Ursula von der Leyen a menţionat în scrisoarea de misiune către comisarul român că doreşte ca aceasta să ghideze activitatea generală privitoare la consolidarea capitalului uman al Europei, de la competenţe şi educaţie, la construirea de cunoştinţe şi experienţe, fie prin studii, fie prin a profita la maxim de cultură şi sport.

„Rolul comisarului nostru este de a sprijini cetăţenii, de a se concentra pe drepturile sociale, de a identifica aspecte ce împiedică productivitatea şi competitivitatea, deci o sarcină foarte complexă”, a conchis lidera EPPW. AGERPRES/(A – autor: Eugenia Paşca, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Militari polonezi şi coloane de tehnică de luptă traversează teritoriul Bulgariei pentru a participa la un exerciţiu NATO

Ciclonul ‘Boris’ mai zăbovește un pic în România: viituri rapide și inundații începând de joi dimineață