Blinken acuză China de susţinerea ”maşinii de război ruseşti” într-o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi în marja Adunării Generale a ONU şi cere Beijingului să înceteze

Secretarul de Stat american Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul de susţinerea ”maşinii de război ruseşti” în Ucraina, într-o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi, în contextul în care cele două puteri rivale încearcă să stabilizeze o relaţie tumultuoasă, relatează AFP.

Şeful diplomaţiei americane i-a transmis vineri ministrului chinez de Externe ”îngrijorarea noatră puternică faţă de susţinerea oferită de către China industriei apărării ruse, care alimentează maşina de război rusească şi perpetuează războiul căruia China pretinde că vrea să-i pună capăt”.

”Noi nu intenţionăm să disociem Rusia de China”, a continuat Blinken într-o conferinţă de presă, în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

”Relaţia lor este treaba lor, însă în măsura în care această relaţie implică furnizarea Rusiei a aceea ce are nevoie pentru a continua acest război, asta este o problemă pentru noi”, a declarat el.

El a citat ca exemplu faptul că întreprinderi chinezeşti furnizează 70% dintre maşinile-unelte Rusiei şi 80% dintre produsele electromice.

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile, un ceas de 15.000 de euro, 12.700 de euro în numerar, două seifuri cu pistoale de colecţie şi un set de chei de la reşedinţa ambasadorului, furate

UPDATE – Apele Române continuă intervenţiile în zonele vulnerabile / Diguri provizorii pentru a stopa apa în cazul unei breşe / Peste 400 de saci pe braţul Borcea / Debitul Dunării poate ajunge la 9500 mc/s. / Comandament energetic