Bogdan Ivan, despre cadrul de competenţe digitale pentru cetăţenii României: Ne stabilim ca şi ţintă să ajungem până în 2030 cu un nivel al competenţelor digitale de aproximativ 40% din populaţie, între 4,3 şi 6 milioane de persoane

Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a declarat miercuri, despre ordonanţa de urgenţă care stabileşte cadrul de competenţe digitale pentru cetăţenii României, că Executivul îşi stabileşte ca şi ţintă să ajungem până în 2030 cu un nivel al competenţelor digitale de aproximativ 40% din populaţie şi anume între o cifră cuprinsă între 4,3 şi 6 milioane de persoane. El a arătat că ”toate cursurile de formare pentru funcţionarii publici, în următorii ani, vor fi ghidate de acest standard, care va avea şi 4 nivele de competenţe digitale care vor fi autorizate: elementar, intermediar, avansat şi înalt specializat.

Ministrul Economiei a declarat, după şedinţa de Guvernul despre un proiect extrem de important, privind cadrul de competenţe digitale ale României, că vorbim despre standardizarea şi orientarea clară a competenţelor digitale atât în mediul privat cât şi în mediul public.

”Facem un document de politică publică extrem de clar şi o platformă informatică care va gestiona cu cap şi coadă tot ceea ce înseamnă formarea atât a specialiştilor din administraţia publică cât şi un document de orientare strategică pentru mediul privat. (.) Ne stabilim ca şi ţintă să ajungem până în 2030 cu un nivel al competenţelor digitale de aproximativ 40% din populaţie şi anume între o cifră cuprinsă între 4,3 şi 6 milioane de persoane. Mai sunt în momentul de faţă doar 3 state la nivelul europene care au acest cadru la nivel naţional şi anume Spania, Franţa şi Austria iar România va fi a patra ţară”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

El a arătat că ”toate cursurile de formare pentru funcţionarii publici, în următorii ani, vor fi ghidate de acest standard, care va avea şi 4 nivele de competenţe digitale care vor fi autorizate: elementar, intermediar, avansat şi înalt specializat, tocmai pentru a şti foarte clar atunci când cineva merge, fie să se angajeze, fie să-şi găsească un loc de muncă, care este nivelul său din punct de vedere al competenţelor digitale”.

”E un proiect făcut împreună cu mai multe autorităţi publice şi companii private, care a fost gestionat împreună cu cei de la Banca Mondială, pentru a ne asigura că România va avea acces la cel mai înalt standard de competenţe digitale şi de formare atât pentru mediul public cât şi mediul privat, în etapa următoare. Această platformă va sta la dispoziţia antreprenorilor, a angajatorilor şi a ANFP-ului şi tuturor angajaţilor din segmentul public şi privat”, a completat Ivan.

Ministrul Economiei, despre voucherele de vacanţă: Fiecare angajat va declara pe proprie răspundere că îşi asumă să cheltuiască cei 800 de lei pe care îi va primi din partea statului român, iar el va cofinanţa cu alţi 800 de lei pachetul turistic

Iranul anunţă că îmbogăţirea uraniului ”nu este negociabilă”în urma unor declaraţii contradictorii ale lui Steve Witkoff