Bogdan Ivan: Gestul colegilor de coaliţie din PNL, de a ieşit cu surle şi cu trâmbiţe că ies de la guvernare pentru o lege cu dedicaţie pentru un om, imaturitate politică crasă / Faci jocul Kremlinului, ei au de câştigat de pe urma instabilităţii

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat marţi că gestul colegilor de coaliţie din PNL, de a ieşit cu surle şi cu trâmbiţe că ies de la guvernare pentru o lege cu dedicaţie pentru un om i se pare imaturitate politică crasă, el arătând că faci jocul Kremlinului, pentru că doar ruşii au de câştigat de pe urma instabilităţii politice.

”Noi am spus foarte clar, domnul Iohannis poate să îşi dea demisia şi să candideze, nu îl opreşte nimeni, dar PSD nu va gira un joc în care intră, să fie instrumentul cuiva, să dea legi cu dedicaţie pentru o singură persoană. Mai departe, gestul colegilor de coaliţie din PNL, cel de a ieşit cu surle şi cu trâmbiţe că ies de la guvernare, pentru o lege cu dedicaţie pentru un om mi se pare imaturitate politică crasă”, a spus Ivan în emisiunea România Politică de la Prima News.

”Noi suntem cu războiul la graniţă, avem cea mai lungă graniţă cu Ucraina, suntem ţara care a avut de suferit foarte mult, vorbim de un parteneriat strategic cu SUA, despre o ţară stabilă. În momentul în care vii cu jocul ăsta, faci jocul Kremlinului şi spui gata, nu ne mai interesează, pentru un om. Dacă mă întrebaţi, nu cred că vor ieşi, cred că e o retorică”, a precizat Bogdan Ivan.

Ivan a menţionat că doar ruşii au de câştigat în urma unei instabilităţi a ţării noastre: ”Din punct de vedere practic, cei care au de câştigat de pe urma instabilităţii politice ar fi ei”.

”Eu cred că şi în PNL sunt foarte mulţi oameni de stat care înţeleg miza acestei guvernări şi miza guvernării viitoare, pe următorii patru ani şi cred că aceşti adevăraţi oameni de stat din PNL au un cuvânt de spus”, a completat ministrul.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, Ciucă, a declarat marţi că este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, şi vor avea o atitudine pe măsură, după decizia PSD de a nu vota proiectul prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare.

Ciucă a precizat că a fost o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu pe proiectul de lege şi că au convenit amândoi că este nevoie de această clarificare.

”Nu văd cum putem să realizăm o coaliţie cu PSD, în astfel de condiţii, după alegeri”, a mai spus Nicolae Ciucă.

 

Dolj: Consilierii PNL se opun alocării a 30.000 euro pentru înscrierea Craiovei pe o platformă de promovare turistică

Rednic a făcut un control postoperator la un an după ce a suferit un infarct miocardic: El este în afara oricărui pericol, se simte bine şi va fi pe bancă la meciul cu CFR