Bogdan Ivan: Să eliminăm atitudinea arogantă a unor funcţionari publici în raport cu oamenii de afaceri

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a criticat luni „atitudinea arogantă” a unor funcţionari publici, dar şi a unor politicieni, în raport cu Camerele de Comerţ şi Industrie, în discursul său la evenimentul aniversar „De 160 de ani împreună pentru afacerea ta”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

„Rolul meu în această ecuaţie a digitalizării în raport cu dumneavoastră este unul foarte simplu, şi anume acela de a lupta cot la cot şi de a elimina cât mai mult posibil atitudinea arogantă, aş spune, a unor funcţionari publici şi, dacă ne amintim, şi a unor oameni politici care uneori tratau de sus oamenii de afaceri”, a spus ministrul.

El a precizat că, odată cu cele şase miliarde de euro disponibile prin PNRR în domeniul digitalizării, „o mare parte din aceste derapaje vor putea să fie eliminate”.

„Relaţia cu statul, care uneori depinde de buna dispoziţie a unui funcţionar sau a altuia în raport cu dumneavoastră, care aduceţi cu adevărat plusvaloare României, trebuie să fie mai transparentă şi mai simplă. Am avut sprijinul premierului Marcel Ciolacu pentru a începe câteva reforme extrem de importante, dacă vorbim despre digitalizarea statului român, şi mă refer la cloud-ul guvernamental, la interoperabilitatea bazelor de date şi la crearea unui drum tehnic şi legislativ prin care schimbarea profundă a administraţiei în România intră pe un drum cu sens unic”, a afirmat Bogdan Ivan.

Ministrul a menţionat, în context, că sectorul IT din România, cu doar 220.000 de angajaţi, reprezintă aproximativ 8% din PIB-ul ţării şi că, în ultimii cinci ani, şi-a dublat valoarea până la 9 miliarde de euro în economie, cu o perspectivă foarte clară de a depăşi 10 miliarde de euro, începând cu anul 2024. AGERPRES/(A – autor: Cristian Anghelache, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

UPDATE – Dolj: Frate şi soră, daţi dispăruţi după ce au plecat de la şcoală, dar nu au ajuns acasă / Copiii au fost găsiţi

Brigada condusă de Iuliana Demetrescu, delegare în UEFA Youth League