Surse politice consultate de stiripesurse.ro spun că prim-vicepreședinții vor fi Ciprian Ciucu, Alin Tișe, Dan Motreanu și Adrian Veștea, în timp ce funcția de secretar general va fi preluată de Mircea Abrudean, actualul președinte al Senatului. Aceștia vor avea însă contracandidați precum Nelu Popa, Costel Alexe, Valeriu Iftimie și Daniela Câmpean.
Deși PNL deține doar 14% din mandatele din Parlament, liberalii au reușit să-și impună liderul ca premier în noua guvernare, semn că Ilie Bolojan controlează deja cele mai importante pârghii de putere din partid și din Executiv. Totuși, această poziție se poate dovedi efemeră: în primăvara anului 2027 este prevăzută o nouă rotație la Palatul Victoria, iar la alegerile generale din 2028, PNL ar putea fi obligat să-și regândească strategia, în funcție de rezultat. O eventuală înfrângere ar putea duce la marginalizarea lui Bolojan, așa cum s-a întâmplat cu liderii liberali anteriori.
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și lider al PNL București, este considerat unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Ilie Bolojan. Cu un profil politic în creștere, Ciucu este luat în calcul pentru o eventuală candidatură la Primăria Capitalei.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a fost reales în 2024 pentru un al patrulea mandat, iar filiala Cluj, una dintre cele mai puternice din țară, și-a pus amprenta și asupra poziției de secretar general, susținându-l pe Mircea Abrudean, actualul președinte al Senatului.
Dan Motreanu, europarlamentar aflat la al doilea mandat și lider al PNL Giurgiu, este unul dintre veteranii formațiunii. Rezultatele organizației pe care o conduce – peste 55% la alegerile locale – i-au consolidat poziția și i-au adus sprijin pentru o funcție de top în partid. Giurgiu a devansat chiar și organizația Bihor, bastionul lui Bolojan.
Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov din 2016, revine în prim-plan după o scurtă experiență guvernamentală în mandatul Ciolacu, când a condus Ministerul Dezvoltării.
Structura de conducere gândită de Ilie Bolojan ține cont de echilibrul regional și de influența organizațiilor județene cu cele mai bune rezultate electorale. În plus, surse liberale spun că vicepreședinții partidului – care urmează să fie aleși sâmbătă – vor reprezenta regiunile istorice ale țării, în încercarea de a păstra coeziunea internă și de a echilibra ambițiile liderilor locali.