Bombă funcţională şi elemente de muniţie din Al Doilea Război Mondial, găsite în podul unei case din Oradea

Pompierii bihoreni au intervenit, marţi, pentru asanarea unei bombe de artilerie, aflată în stare de funcţionare, şi a mai multor elemente de muniţie, provenite din Al Doilea Război Mondial, găsite în podul unei case din Oradea, în timpul unor lucrări.

Potrivit ISU Bihor, echipajul pirotehnic al instituţiei a fost solicitat să intervină pe strada Moscovei din municipiul Oradea, unde a fost sesizată, prin apel la 112, descoperirea unor muniţii.

Pompierii pirotehnişti au identificat o bombă de artilerie funcţională, de calibru 82 de milimetri, şi 5 elemente de muniţie, toate provenite din cel de-al Doilea Război Mondial.

”Bomba şi elementele de muniţie, descoperite de o echipă de muncitori, în podul unei case, în timpul lucrărilor de decopertare a acoperişului, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă prin explozie controlată”, a transmis sursa citată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor că, în cazul descoperirii muniţiilor sau elementelor de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului până la sosirea echipajului pirotehnic.

De asemenea, sunt interzise ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe, comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice de muniţii, tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură, folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, demontarea focoaselor sau a altor elemente componente, folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora.

Un bărbat găsit în viaţă şi alţi doi morţi, după două luni de derivă pe Marea Ohoţk, în Rusia

VIDEO La cine merg votanții lui Șoșoacă? Pronosticul lui Tudose