Box: Anthony Joshua nu se gândeşte la finalul carierei, în ciuda înfrângerii în faţa lui Daniel Dubois

Britanicul Anthony Joshua a asigurat luni că nu se gândeşte la finalul carierei, în ciuda înfrângerii răsunătoare suferite în faţa compatriotului său Daniel Dubois, sâmbătă, pe Wembley, în meciul pentru titlul mondial IBF la categoria grea, rezultat ce ar putea pune sub semnul întrebării viitorul său în box, scrie AFP.

„Ce roller coaster, dar ştiţi care este problema? E departe de a se fi terminat”, a declarat Joshua pe reţeaua X, susţinând că mai are „mai mult de adus” boxului.

„Am făcut-o o dată, am făcut-o de două ori, să o fac a treia oară nu este uşor, dar cred că este un lucru pe care sunt în state să-l realizez”, a afirmat fostul campion olimpic, ce ar putea să-l întâlnească pe Dubois pentru o revanşă şi să înfrunte un alt compatriot, Tyson Fury.

Joshua, în vârstă de 34 de ani, care a fost campion mondial în două perioade, începuse să-şi revină după trei înfrângeri traumatizante, prima împotriva americano-mexicanului Andy Ruiz Jr, în 2019, următoarele în faţa lui Oleksandr Usik, în 2021 şi 2022. El viza la Londra un al treilea titlu mondial pentru a deveni egalul unor legende ca Mohamed Ali, Lennox Lewis şi Evander Holyfield.

Daniel „Dynamite” Dubois, în vârstă de 27 de ani, mai agil, mai mobil şi mai puternic, l-a trimis de mai multe ori la podea pe „AJ”, încă din prima repriză, înainte de a-i administra o ultimă lovitură fatală la începutul reprizei a cincea.

Această înfrângere severă, a patra suferită de Joshua în 32 de meciuri, a făcut ca numeroase voci să ceară ca el să-şi încheie cariera.

96.000 de spectatori au fost anunţaţi pe Wembley, o prezenţă record la un meci de box în Marea Britanie după Al Doilea Război Mondial.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

„RoInvest” – ediţia a V-a are loc marţi, cu miniştrii Câciu şi Boloş, responsabili guvernamentali în domeniul investiţiilor, reprezentanţi ai mediului de business, patronatelor şi asociaţiilor de investitori, finanţatori şi consultanţi

Adrian Câciu: Sper ca miercuri să avem în şedinţa de guvern, în primă lectură dacă nu şi aprobat, un nou sprijin pe care îl dăm familiilor afectate de inundaţii, 15.000 de lei, pentru cumpărarea de electrocasnice