Breaking | PNL rămâne fără candidați la Camera Deputaților în Diaspora. Biroul Electoral a respins lista

Potrivit unor surse din cadrul BEC, au fost respinse lista PNL pentru Camera Deputaților în diaspora, lista Partidului DREPT și lista Partidului Forța Dreptei pentru Senat, tot în diaspora.

Motivul respingerii listelor este lipsa asigurării egalității de șanse dintre bărbați și femei, principiu prevăzt în Constituția României, articolul 16 alin. (3) teza finală. Această normă constituțională a stat la baza edictării normei generale (Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați) și a normelor speciale din fiecare domeniu, inclusiv a legislației electorale.

Problema lipsa femeilor de pe listele electorale a fost tratată și de Înalta Curte de Casație și Justiție în numeroase hotărâri anterioare, astfel că există puține șanse ca deciziile Biroului Electoral Diaspora să fie răsturnate la ÎCCJ.

Ultima zi de depunere a listelor a fost 2 octombrie, PNL, DREPT și Forța Dreptei fiind în prezent în situația de a nu apărea pe buletinul de vot în Diaspora pentru Camera Deputaților (PNL), respectiv Senat (DREPT și Forța Dreptei).

Incident la un colegiu din Arad – O bucată de tencuială s-a desprins şi a lovit un cadru didactic / Primăria anunţă că va face verificări

Programul Casa Verde Fotovoltaice din Bucureşti-Ilfov, un succes. Bugetul alocat a fost de 114 milioane de lei