Brigada Rutieră: 48 de sancţiuni, în valoare de 41.000 de lei, aplicate de poliţişti în urma acţiunilor de joi

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat, joi, 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 41.000 de lei, în urma activităţilor de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi produse periculoase în scopul creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din municipiul Bucureşti.

Din totalul amenzilor, 11 sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de autovehicule care efectuau transport rutier de mărfuri periculoase şi 37 de sancţiuni au fost aplicate altor categorii de vehicule pentru încălcarea prevederilor legislaţiei rutiere în vigoare, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

În cadrul acţiunii, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate, din care două pentru autovehiculele care efectuau transport de mărfuri periculoase.

Poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni în două situaţii în care conducătorii de autovehicule au efectuat transport rutier de marfă fără a deţine copie conformă a licenţei de transport.

„Obiectivele acţiunii au fost verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de cele odihnă de către conducătorii autovehiculelor şi existenţa atestării metrologice a aparaturii tahograf; verificarea stării tehnice a autovehiculelor şi deţinerea documentelor necesare efectuării transportului rutier de marfă de către operatorul de transport şi de conducătorul autovehiculului”, arată sursa citată.

S-a acordat o atenţie sporită asupra elementelor privind siguranţa circulaţiei: starea psiho-fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Satu Mare: Protest al urmaşilor românilor expulzaţi în urma Dictatului de la Viena din 1940

Primarul din Buşteni, Mircea Corbu, reclamat de o subalternă care susţine că a fost agresată / Poliţia a deschis dosar pentru lovire şi purtare abuzivăn / Reacţia edilului