BTA: Expoziţie care marchează 145 ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a Bulgariei

Expoziţia a fost dezvăluită de guvernatorul BNB, Dimitar Radev, în prezenţa membrilor Consiliului de Administraţie şi a angajaţilor BNB.

Vizitatorii vor putea vedea câteva lucrări din colecţia de artă a BNB, cum ar fi picturi ale unor clasici bulgari precum Anton Mitov, Vladimir Dimitrov – Maystora, Konstantin Shtarkelov, Nikola Tanev, Genko Genkov şi Svetlin Rusev.

„Facem acest lucru în spiritul tradiţiei şi ca o recunoaştere a responsabilităţii noastre de a păstra şi populariza moştenirea artistică naţională, care surprinde trecutul şi îl păstrează în timp. Banca Naţională a Bulgariei a fost una din primele instituţii naţionale care a început o colecţie de artă pe care a extins-o de-a lungul timpul”, a declarat guvernatorul BNB, Dimitar Radev, în discursul inaugural.

Potrivit lui Radev, expoziţia este un amestec de pictură clasică şi modernă, diferite tehnici şi palete de culori, care îşi propune să ofere o imagine reprezentativă a şcolii bulgare de pictură.

„Sunt prezente unele capodopere binecunoscute, dar şi artişti mai puţin cunoscuţi care au creat lucrări de excepţie, inclusiv unii care par să fie uitaţi”, a adăugat Radev.

Un catalog pus la punct cu prilejul acestei expoziţii include 145 de lucrări de artă din colecţia BNB.

Expoziţia va fi deschisă până la 31 ianuarie 2025 şi poate fi vizionată în timpul săptămânii, între orele 08:00 şi 15:30.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Aici își dorea Ceaușescu să se mute: Megaproiectul care ar fi schimbat fața orașului

Burduja: Toţi operatorii de transport şi distribuţie sunt în dispozitiv; staţiile, aprovizionate cu stocuri de motorină pentru grupuri electrogene