Bucureşti: Tânără reţinută după ce a furat imprimanta unor poliţişti rutieri care o sancţionaseră/ Verificări interne în cazul poliţiştilor

O tânără de 22 de ani a fost reţinută după ce a furat o imprimantă a unui echipaj de poliţişti rutieri din Bucureşti, care au oprit-o pentru a o sancţiona. Dispozitivul a fost găsit, în urma unor percheziţii. Poliţiştii din acel echipaj sunt supuşi unei verificări interne.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti de la Secţia 8 au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Argeş, într-un dosar penal de furt.

Ancheta a început după ce, în 10 octombrie, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil aparţinând unui echipaj de poliţie, pe o stradă din Sectorul 2.

”La data menţionată, la scurt timp după ce a fost sancţionată contravenţional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea poliţiştilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe poliţişti în imposibiltatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceştia s-au întors la locul evenimentului. Prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 2.750 de lei”, a arătat, joi, sursa citată.

Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Secţiei 8, care au identificat imprimanta, în urma celor două percheziţii făcute în Bucureşti şi Argeş.

Tânăra suspectată a fost găsită şi dusă la audieri, ulterior fiind reţinută pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 8, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

”Menţionăm faptul că, în cazul poliţiştilor din cadrul Brigăzii Rutiere prezenţi la evenimentul din data de 10 octombrie a.c., conducerea Poliţiei Capitalei a dispus verificări interne, prin intermediul structurii de control intern”, a arătat Poliţia Capitalei.

UPDATE – Sute de persoane au fost „antrenate” în Rusia cum să provoace destabilizare în Republica Moldova în prejma alegerilor – VIDEO

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă se întâlnesc cu principalul opozant al aderării României la Schengen terestru, Karl Nehammer