Bulgaria vrea în Schengen! Imigranți ascunși în patul din cabina unui autocamion turcesc găsiți de vameșii români la Calafat

Cu ocazia verificărilor, în patul din interiorul cabinei, au fost descoperite două persoane de sex masculin, în vârstă de 16, respectiv 23 de ani, fără documente asupra lor. Din declaraţiile celor doi a rezultat faptul că persoana în vârstă de 16 ani este cetăţean sirian, iar persoana în vârstă de 23 de ani este cetăţean din Afganistan. În cadrul cercetărilor a rezultat faptul că şoferul i-a ascuns pe cei doi în cabina camionului cu scopul de a-i trece ilegal frontiera„, precizează PFR.

Având în vedere aspectele constatate, faţă de şofer a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetăţeni, împreună cu şoferul turc şi autocamionul, au fost preluaţi de către reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

VIDEO Scene tensionate în București: Un pensionar s-a aruncat de la etaj, dar a fost salvat aproape miraculos

Maramureş: Doi ucraineni aflaţi într-o zonă montană dificilă, recuperaţi de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră