Burduja: S-a reuțit remedierea tuturor problemelor reţelei de distribuţie a energiei electrice din zona afectată de inundaţii în județul Galați

<div class=""

”În 36 de ore de la declanşarea lucrărilor de intervenţie, specialiştii Electrica au reuşit să remedieze toate problemele reţelei de distribuţie a energiei electrice din zona afectată de inundaţii în judeţul Galaţi. Astăzi, cu excepţia unor deranjamente punctuale, toţi utilizatorii din judeţul Galaţi sunt alimentaţi cu energie electrică”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Energiei.

Sebastian Burduja a afirmat că lucrările au fost făcute în condiţii extrem de grele.

”În timp record, în condiţii extrem de dificile, sub presiunea timpului, oamenii aceştia minunaţi au reuşit imposibilul. Un elicopter Black Hawk ne-a ajutat să relocăm trei stâlpi de medie tensiune din zona Târgu Bujor la Moscu, într-o zonă extrem de greu accesibilă”, a mai transmis ministrul.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI a intervenit, luni, pentru refacerea infrastructurii critice în zonele afectate de inundaţii.

Astfel, un elicopter Black Hawk a transportat patru stâlpi pentru refacerea infrastructurii electrice. Stâlpii au peste 12 metri lungime, iar cel mai greu cântăreşte peste un sfert de tonă.

Este alertă medicală: Explozie de cazuri de tuse convulsivă. Zeci de copii au ajuns la spital

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj primeşte 5,8 milioane de lei pentru digitalizare