Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de miercuri

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri, iar rulajul se cifra la 9,62 milioane de lei (1,93 milioane euro), după o oră şi jumătate de la debutul tranzacţiilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere de 0,18%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o scădere similară indicelui principal.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a „pierdut” 0,17%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 0,21%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era singurul pe plus şi consemna o apreciere de 0,04%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, înregistra un recul de 0,16%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Promateris (+7,14%), Roca Industry Holdingrock1 (+3,07%) şi SSIF BRK Financial Group (+2,93%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile One United Properties (-2,87%), Transilvania Investments Alliance (-1,83%) şi Lion Capital (-1,05%).

Ucraina se revoltă în fața sprijinului fără rezerve al SUA pentru Israel. O explicație dură și simplă pentru Zelenski (Politico)

Ministrul Mediului: Toate materialele reciclabile ar trebui să fie transformate în alte bunuri tot în România