Bursele europene au închis marţi în scădere, investitorii urmărind tensiunile din Orientul Mijlociu

Bursele europene au închis marţi în scădere, ştergând câştigurile anterioare pe fondul temerilor sporite de un atac al Iranului asupra Israelului, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu aproximativ 0,4%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ.

Indicele bancar din Europa a condus pierderile, cu o scădere de 2,2%.

Acţiunile europene au scăzut în timpul tranzacţiilor de după-amiază, în urma informaţiilor că Iranul se pregăteşte să lanseze un atac iminent cu rachete balistice asupra Israelului, a declarat marţi un oficial înalt de la Casa Albă pentru NBC News.

Preţul petrolului a crescut cu peste 4% la aceste ştiri. Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu expirarea în decembrie, au crescut cu 4,2%, la 74,73 dolari pe baril, în timp ce contractele futures din SUA West Texas Intermediate au crescut cu 4,5%, ajungând la 71,22 dolari.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,58%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,81%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,48%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,04%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut 1,72%.

 

UPDATE – Patru morţi şi 7 răniţi, într-un presupus atac terorist la Tel Aviv

Gabriela Ruse s-a calificat în turul doi la turneul de categorie WTA 125 de la Hong Kong