Bursele europene au revenit marţi la creştere, atenţia fiind concentrată pe băncile centrale: acţiunile Commerzbank au atins maximul ultimilor 12 ani

Acţiunile europene au încheiat ziua de marţi în creştere, revenindu-şi după o sesiune negativă la începutul săptămânii, în timp ce viitoarele reuniuni ale băncii centrale au rămas în atenţia investitorilor, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,42%, reducând câştigurile iniţiale.

Titlurile băncilor au crescut cu 1%, în timp ce acţiunile auto au avansat cu 0,96%.

Acţiunile Commerzbank au atins un nivel maxim al ultimilor 12 ani, în urma informaţiilor Bloomberg conform cărora UniCredit solicită aprobarea Băncii Centrale Europene pentru a-şi construi un pachet de 30% din acţiunile băncii germane. Ulterior, acţiunile au inveersat creşterea, pentru a se închide aproape în stagnare.

Acţiuniel companiilor de vânzare cu amănuntul au crescut cu 2,8%, conduse de firma britanică de îmbunătăţire a locuinţelor Kingfisher, ale cărei acţiuni au crescut cu mai mult de 10% după ce şi-a crescut pragul inferior al intervalului de profit, datorită îmbunătăţirii vânzărilor.

Indicele german DAX a crescut cu 0,52%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,51%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,38%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 0,63%, în timp ce IBEX 35, al bursei spaniole, a avansat cu 1,06%.

 

Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste un dolar pe baril, din cauza perturbărilor de aprovizionare şi a perspectivei de scădere a dobânzilor în SUA