Buzău: Start-Up Nation pentru transformarea şomerilor în antreprenori la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău va organiza, în preambulul Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, o prezentare a programului Start-Up Nation 2024, cu scopul de a determina o parte dintre şomeri să devină antreprenori.

În data de 11 octombrie începând cu ora 9.00, AJOFM va organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, promoţia 2024. În municipiul Buzău, bursa se va desfăşura la sediul Colegiului Agricol „C. Angelescu”, str. Crizantemelor nr. 17.

„În cadrul acestui eveniment va avea loc în intervalul orar 9.00-10.00 prezentarea şi promovarea programului Start-Up Nation 2024. Scopul acestei prezentări este expunerea oportunităţilor oferite de programul Start-Up Nation 2024, destinat stimulării înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu accente pe tineri şi persoane din grupuri dezavantajate, cum ar fi şomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane reîntoarse din diaspora, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, persoane din mediul rural”, informează AJOFM.

Evenimentul vizează informarea participanţilor cu privire la procedura de implementare a programului şi paşii necesari pentru accesarea unei finanţări nerambursabile de până la 250.000 lei.

La bursă va lua parte o echipă a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului precum şi de la Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii pentru a prezenta un program generos de finanţare, Start-Up Nation 2024. Este vorba de un program cu sume nerambursabile dar care are şi o componentă de antreprenoriat, respectiv îi învăţăm pe tineri şi nu numai cum să fie antreprenori pentru dezvoltarea unei afaceri. Încercăm să schimbăm statutul unora dintre persoanele aflate în şomaj, din persoană care aşteaptă ajutorul de şomaj, în persoană care lună de lună să plătească salarii pentru alte persoane pe care să le ia din şomaj ca angajaţi”, a declarat pentru AGERPRES, directorul AJOFM, Ionel Tociu

La prezentare, potrivit AJOFM şi-au anunţat participarea Marius Tudor, consilier superior în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi George Brezoi, director executiv al Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Ploieşti. Totodată, participanţii la bursă vor avea ocazia să adreseze întrebări şi să primească răspunsuri privind procesul de înscriere şi accesare a fondurilor. AGERPRES/(A, AS-autor: Florin Zafiu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Coco Gauff, în sferturi la Beijing (WTA)

Ciolacu: Alocăm azi fonduri suplimentare pentru a ajuta peste 230.000 de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă / 2 miliarde de lei, pentru PNDL şi Anghel Saligny / 560 de milioane de lei, către CJ-uri şi consilii locale