Cade securea în industria auto! Cel mai mare producător de baterii din Europa concediază mii de oameni

„Pentru cineva care a muncit din greu în ultimii ani, o zi ca aceasta este incredibil de dureroasă”, a declarat CEO-ul şi fondatorul Peter Carlsson. „Pentru mine personal nu este una din acele zile glorioase, dar trebuie să facem asta pentru a reduce costurile”.

Northvolt reprezintă speranţa multor europeni că industria de pe bătrânul continent va putea face faţă jucătorilor asiatici dominanţi precum CATL, BYD, LG sau Samsung.

Producătorul de baterii electrice a reuşit să strângă peste 15 miliarde de dolari de la lansare, mai mulţi bani decât oricare alt start-up european, şi s-a bucurat de ajutorul Volkswagen, Goldman Sachs, BMW, respectiv Siemens.

Cu toate acestea, grupul suedez încă are nevoie de bani pentru a se extinde, iar investitorii au devenit tot mai greu de convins în ultimele luni, din cauza scăderi vânzărilor de maşini electrice în Europa.

Guvernul suedez a comunicat că, în situaţia în care problemele financiare ale Northvolt se vor adânci, compania nu se va bucura de sprijinul statului.

Concedierile vor viza 1.000 de muncitori din Skellefteå, principala fabrică a companiei, situată la 200 de kilometri sud de cercul arctic, 400 la un centru de cercetare din Västerås, centrul Suediei, şi 200 la sediul companiei în Stockholm. Northvolt are 7.100 de angajaţi la nivel global, dintre care 6.400 sunt în Suedia.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sesizarea preşedintelui Iohannis privind modificarea unui articol din Legea fondului funciar, la CCR

Amnistia fiscală generează o mutare de impact – ANAF îi caută pe datornici cu ajutorul poștașilor