Cântăreaţa Lidia Buble, sancţionată cu o amendă de 990 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere, pentru neacordare de prioritate

Cântăreaţa Lidia Buble a fost sancţionată cu o amendă de 990 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere după ce nu acordat prioritate într-o intersecţie din Sectorul 1 al Capitalei.

”La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 18:50, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza sectorul 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie. Având în vedere faptul că în intersecţia în care circula aceasta a efectuat virajul la stânga şi nu a respectat obligaţia de a acorda prioritate de trecere vehiculelor care circulau din partea dreaptă, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 990 de lei, iar ca măsură complementară au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Potrivit unor surse, femeia sancţionată este cântăreaţa Lidia Buble.
Lidia Buble a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2022, la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce a dat 900 de lei unor agenţi de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Conform deciziei instanţei, ea urma să se afle sub supraveghere pentru o durată de doi ani şi să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti.

DIICOT a contestat sentinţa, dar contestaţia a fost respinsă în mai 2023.
Lidia Buble fusese oprită în trafic în 15 februarie 2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, pentru un control de rutină, iar cei doi lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti care au oprit-o au pretins şi au primit mită suma de 900 lei.

”Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19”, se arată în documentele procurorilor.

 

Peste 100 de oameni au murit sau sunt daţi dispăruţi în luptele dintre facţiunile rivale ale cartelului de la Sinaloa din Mexic

Acuzații grave – Ministra Deca și-a bătut joc de olimpicii la Matematică: I-a ținut o oră pe aeroport ca să-i felicite, apoi a spus că e obosită și nu mai vine