Care a fost cea mai mare despăgubire plătită anul trecut în baza unei asigurări de viață

Conform unui comunicat al UNSAR, valoarea celor mai mari 5 indemnizaţii plătite în baza acestui tip de poliţă a fost de peste 3 milioane de lei.

„O analiză detaliată a acestor cazuri arată că 4 din cele 5 indemnizaţii au fost acordate ca urmare a decesului persoanelor asigurate. A cincea despăgubire a fost acordată pentru o îmbolnăvire gravă”, se menţionează în comunicat.

Toate cele 5 evenimente au fost determinate, de altfel, de îmbolnăviri de natura afecţiunilor oncologice (3 cazuri), stop cardiorespirator şi diabet zaharat, precizează sursa citată.

„Aceste realităţi sunt o dovadă în plus a rolului esenţial pe care îl joacă asigurările de viaţă în protecţia financiară a familiilor atunci când apar evenimente nefericite. Din păcate, vedem zilnic cum evenimente neprevăzute pot afecta dramatic o familie. Asigurările de viaţă nu pot preveni tragediile, dar pot oferi un sprijin financiar esenţial familiilor afectate, ajutându-le să treacă mai uşor peste momentele dificile”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Trei dintre cele cinci poliţe de asigurare au fost contractate individual

Potrivit sursei citate, trei dintre cele cinci poliţe de asigurare au fost contractate individual, una dintre ele fiind asociată unui credit ipotecar, iar două au fost asigurări de grup, încheiate de companii pentru angajaţii lor, prin programe de beneficii extra-salariale.

„Încheierea unei asigurări de viaţă reprezintă o alegere responsabilă. Este, însă, nevoie de introducerea unor politici fiscale pentru asigurările de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie care să stimuleze dezvoltarea acestui segment de asigurări, în beneficiul tuturor românilor”, a precizat Roxana Băluţă, specialist Asigurări de Viaţă şi Sănătate şi coordonator programe UNSAR.

Reprezentanţii UNSAR susţin că asigurarea de viaţă este unul dintre instrumentele utilizate de un număr mare de state în susţinerea politicii lor sociale.

Astfel, majoritatea membrilor OECD, precum şi o bună parte dintre statele membre UE stimulează prin mijloace fiscale achiziţia de asigurări de viaţă, care sunt privite ca investiţii importante şi necesare pentru dezvoltarea şi sustenabilitatea bunăstării individuale şi a economiei în ansamblu.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Omenirea, în pragul colapsului – datoria publică stă să explodeze. Avertismentul FMI: ‘Liniile roşii cu privire la taxare au devenit mai înrădăcinate’

Sesizarea preşedintelui referitoare la transmiterea de terenuri Universităţii ‘Regele Mihai I’ din Timişoara, la CCR