CCIB: Aproape 40% dintre companiile premiate de Camera bucureşteană în sectorul 4 activează în domeniul serviciilor

Cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană în funcţie de performanţă, cu sediul social în sectorul 4, activează în domeniul serviciilor (39% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (29,4%) şi de cele cu profil industrial (13%), se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) remis luni AGERPRES.

Conform sursei citate, construcţiile concentrează 8,1% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul – 5,2%, turismul – 4,1%, în timp ce doar 1,2% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.

CCIB a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectorul 4, manifestare ce a avut ca obiectiv evidenţierea celor mai performanţi operatori economici cu sediul social pe raza acestei unităţi administrativ-teritoriale. La Gala de înmânare a premiilor au participat alături de manageri ai celor mai performante companii din sector şi reprezentanţi ai administraţiei centrale.

„Într-un context macroeconomic destul de volatil, companiile din sectorul 4 au reuşit să depăşească cu succes toate provocările pe care mediul economic le-a generat. În acest an, la nivelul acestei unităţi administrativ-teritoriale premiem performanţa a 2.708 companii, respectiv 36% din numărul total de companii eligibile. Firmele laureate – în care lucrează mai bine 57.000 de salariaţi – au realizat o cifră de afaceri cumulată de 45,6 miliarde lei (circa 9,2 miliarde euro) şi un profit din exploatare de 4,8 miliarde lei (adică aproape 1 miliard euro)”, a afirmat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Galei.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2023, în cadrul evenimentului au fost decernate premii şi diplome speciale unor companii şi antreprenori din diverse domenii de activitate. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Prețurile la alcool ar putea sări în aer din cauza accizei: Producătorii îi cer lui Ciolacu măsuri urgente

Plenul Senatului a votat pentru ridicarea imunităţii senatorului Eugen Pîrvulescu, în vederea percheziţiilor informatice