Ce asigurări primesc sinistrații din Galați care au rămas fără medicamente / Anunțul ministrului Sănătății

<div class=""

Întrebat despre problema sinistraților din Galați care au rămas fără medicamente, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, în cadrul conferinței de presă de la Spitalul Clinic Colțea, de marți, că „o să vedem lucrul acesta, în fiecare centru de sinistrați o să organizăm în scurt timp o echipă medicală. Am stabilit inclusiv un model de raportare către Institutul Național de Sănătate Publică pentru orice suspiciune de boală transmisibilă”.

Ministrul a mai spus, de asemenea, că se va găsi „o soluție pentru cei care nu au medicamentele obișnuite pentru tratamentul bolilor cronice”.

Referitor la vaccinul Hepatitic A, Rafila a dat asigurări că Ministerul Sănătății a reușit deja să procure dozele necesare, în colaborare cu DSP Galați. „Ne preocupă furnizarea de asistență medicală”, a mai spus ministrul.

Cât despre vaccinul antigripal, Rafila a declarat că „îl începem acum, există categorii la care compensarea este de sută la sută. Copiii până la 18 ani, persoanele de peste 65 de ani, cei cu boli cronice, de peste 45 ani, femeile gravide”, a mai spus Alexandru Rafila, adăugând că românii sunt așteptați la cabinetele medicilor de familie de care aparțin pentru a-l procura.

Bunic de 71 de ani, arestat pentru trafic de droguri: Furniza stupefiantele unei tinere de 15 ani contra serviciilor sexuale

Descoperire îngrijorătoare – microplasticele au ajuns la baza creierului uman. Ce recomandă experții