Ce se pune la cale? Mitropolia Moldovei, ce ține de Patriarhia Moscovei, a trimis preoți militari în vizită în Rusia

Un grup de preoți militari din Moldova, condus de Episcopul Nicolae al Ceadîr-Lunga, vicar al Episcopiei Cahulului și președintele Departamentului sinodal pentru relațiile cu instituțiile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Forțelor Armate și Organismelor de Aplicare a Legii a Bisericii Ortodoxe din Moldova, a participat la un pelerinaj în Rusia, vizitând locuri sfinte și importante pentru Biserica Ortodoxă Rusă. Aceasta este prima vizită de acest fel după o lungă perioadă de timp, iar printre obiectivele vizitate s-a numărat și Catedrala Patriarhală a Învierii lui Hristos, principalul lăcaș de cult al Forțelor Armate ale Federației Ruse, situat în Parcul Patrioților din regiunea Moscovei, scrie adevarulbisericii.ro.

„În primul rând îi mulțumesc lui Dumnezeu și ofer cuvinte de profundă recunoștință Preafericitului Părinte Patriarh Kirill al Moscovei și Întregii Rusii și Mitropolitului nostru al Chișinăului și Întregii Moldove, Vladimir, pentru faptul că datorită eforturilor și prin rugăciunile lor a avut loc acest tur de pelerinaj. Și este îmbucurător că anul acesta am venit un grup de preoți militari, și nu numai preoți militari – mireni, clerici – au venit la Lavra Sfânta Treime, au vizitat, s-au rugat la Sfânta Liturghie. Și au venit aici, la acest lăcaș frumos, biserica principală a Forțelor Armate Ruse, să se uite, să se roage, să vadă ceva frumos.

În ciuda independenței sale, Biserica Ortodoxă din Moldova este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse și au o istorie comună.

Mulți au studiat în școlile teologice din Sankt Petersburg și Sergiev Posad. Și iată prietenii noștri, cunoscuții noștri, sanctuarele la care ne rugăm, pentru că sfinții nu au naționalitate. Sfințenia este o stare de spirit și un mod de viață pentru o persoană. Desigur, cred că șederea pelerinilor noștri aici – mulți au venit pentru prima dată în Rusia și au văzut pentru prima dată cum trăiesc și se roagă aici – va întări legăturile noastre ortodoxe și credința noastră ortodoxă”, a spus episcopul Nicolae.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fenomen rar în Africa de Sud: A nins, iar zăpada a ajuns și la 2 m înălțime

Rachete iraniene pentru Rusia – Iranul ar fi ‘uitat’ să trimită și lansatoarele