Ce se va întâmpla cu soarta lui Netanyahu? Iulia Motoc, înlocuită de Curtea Penală Internațională / Motivul din spatele acestei decizii

În luna mai, procurorul CPI a cerut emiterea de mandate de arestare împotriva lui Netanyahu şi a ministrului israelian al apărării, Yoav Gallant, precum şi a trei lideri ai Hamas, argumentând că existau motive rezonabile pentru a considera că respectivii au comis crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Cererea procurorului a fost înaintată unei camere preliminare, din care făceau parte trei magistraţi, respectiv preşedinta completului, Iulia Motoc din România, Maria del Socorro Flores Liera din Mexic şi Reine Alapini-Gansou din Benin.

Preşedintele CPI a declarat că judecătorul care prezida cazul, respectiv magistratul român Iulia Motoc, a solicitat vineri să fie înlocuit din motive de sănătate, în locul său fiind desemnat imediat judecătorul sloven Beti Hohler.

Este de aşteptat însă ca înlocuirea să întârzie şi mai mult o decizie cu privire la posibilele mandate de arestare în cazul referitor la conflictul din Gaza, dat fiind că noul judecător va avea nevoie de timp pentru a se pune la punct cu dosarele, menţionează Reuters.

Patru persoane înșelate de firma angajată să le construiască case

Vaslui: Coliziune între un tren şi un tractor în localitatea Băceşti