Cea mai mare alee de cireși japonezi din România a fost plantată, ieri, la Ploiești. 200 de astfel pomi vor înflori, începând din primăvara viitoare

Acțiunea, care s-a desfășurat simultan în mai multe locații importante din județ, a implicat, de asemenea, pe lângă Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Ministerul Apărării Naționale, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, Prefectura Județului Prahova, Consiliul Județean Prahova și Primăria comunei Valea Doftanei, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, precum și zeci de voluntari din cadrul instituțiilor publice și mediului privat.

În cadrul evenimentului au fost plantați 200 de cireși japonezi, de-a lungul unei alei care va crea, după cum spun reprezentanții autorităților, cel mai mare tunel de acest fel, din România, precum și 150 de frasini, urmând ca până la finalul acestui an, totalul arborilor plantați în parcul aflat la marginea Ploieștiului să ajungă la 500.

”În primăvara anului viitor sperăm ca acest parc, aflat foarte aproape de DN1, să devină un punct de reper pentru toți prahovenii, dar și pentru cei care tranzitează zona către munte, astfel încât aleea cireșilor japonezi să bucure cât mai mulți oameni. Aceste acțiuni de plantare sunt singura șansă pentru a ne bucura de un aer curat, peste ani, iar prin parteneriatul cu Ministerul Apărării Naționale vom continua această campanie de ecologizare, în mai multe județe din țară. Am început din județul Prahova, pentru că aici există probleme de poluare, iar dorința de implicare a autorităților locale și a elevilor Liceului Militar din Breaza ne-au convins că va ieși un lucru foarte bun. După cum se vede, spațiile pentru plantare au fost pregătite impecabil, iar administratorii parcului vor avea grijă ulterior să monteze sisteme pentru irigarea copacilor, astfel încât, de anul viitor, arborii plantați să înverzească și să înflorească”, a spus Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Potrivit directorului executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, Florin

Diaconu, educația privind protecția mediului și exemplul pe care îl dăm fiecare dintre noi, în încercarea de a îmbunătăți calitatea vieții, în România, prin gesturi simple, precum colectarea separată a deșeurilor sau curățenia în locurile de campare, pot face diferența, pe termen lung, între o generație viitoare capabilă să gestioneze problema poluării și să conserve resursele și una sufocată de gunoaie și aer irespirabil.

„Ne dorim să ne implicăm constant în consolidarea respectului generațiilor viitoare pentru mediu. Este o misiune de apărare pentru care, în calitate de „soldați ai Mediului”, avem nevoie de aliați implicați și dornici să apere viitorul României, iar cele două instituții – Ministerul Apărării Naționale și Agenția Națională pentru Protecția Mediului pot fi un simbol important al acestei lupte pentru un mediu curat. Am lucrat cu bucurie la acest proiect, în care ne-am implicat cu toții foarte mult”, a spus locțiitorul Șefului Corpului de Control și Inspecție, Colonel dr. Adrian Antip.

Plantarea din Parcul Vest, din Ploiești, a fost urmată de o amplă acțiune de salubrizare a zonei turistice a comunei Valea Doftanei, de pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSAC 0283 Cheile Doftanei.

„Avem nevoie în continuare de educație în privința conservării mediului, pentru că, din păcate, cantitatea de deșeuri pe care am strâns-o împreună cu ceilalți voluntari, din zona turistică aflată pe malul râului Doftana dovedește că există mulți oameni care nu pot strânge deșeurile în urma unei ieșiri la pădure sau care aruncă gunoaie pe geamul mașinii. Vom continua aceste acțiuni la nivel național, pentru că este nevoie de conștientizarea acestei probleme, iar fiecare exemplu bun poate conta, pe termen lung”, a spus Consilierul de Stat al Cancelariei Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu.

Printre oficialii care au participat la acțiunile din Ploiești și Valea Doftanei s-au aflat: Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu; Președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Daniel Nanu; Șeful Corpului de Control și Inspecție, General Maior dr. Luca Constantin; Directorul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, prof. Aurel Constantin Soare și Comandantul unității de învățământ, Colonel Mihai Șerban.

 

Răsturnare de situație în cazul fostului manager al Spitalului CF 2, acuzat că a luat șpagă peste 700.000 de lei. A recunoscut și scapă de închisoare

Șapte linii STB, deviate sâmbătă în centrul Capitalei