Cea mai mare bancă din Cipru a închis circa 20.000 de conturi deţinute de cetăţeni ruși, după ce Rusia a invadat Ucraina

Potrivit unui raport consultat de publicaţia rusă Frank Media, Bank of Cyprus a început să reducă prezenţa rușilor din portofoliul de clienți odată cu primele sancțiuni impuse Federației Ruse, în anul 2014. De atunci, ponderea clienților ruși a scăzut de la 4% la 0,4%.

Restul conturilor bancare rusești aparțin în principal cetățenilor ruși aflaţi la pensie.

Potrivit unui reprezentantul al Bank of Cyprus, atunci când a luat decizia cu privire închiderea conturilor pentru clienţi, banca a fost ghidată de „standardele internaționale de conformitate” și de propria politică de gestionare a riscurilor.

„Întrebat despre politica ulterioară a băncii față de cetățenii ruși, reprezentantul băncii a răspuns că ”banca ia în considerare și evaluează posibilele relații cu cetățenii ruși care locuiesc legal în Europa, nu fac obiectul sancțiunilor internaționale și desfășoară activități permise în sectoarele corespunzătoare politicii băncii” – se arată în materialul Frank Media.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fenomen ciudat în Italia: Tinerii intră într-o sectă, cerșesc și flămânzesc. Li se promite mântuirea

USR: PNL trebuie să plătească daune şi să prezinte scuze publice USR în dosarul legat de pliante false în campania electorală, la Cluj-Napoca, în urmă cu cinci ani