Cel puțin 66 de morți și peste 1.000 de persoane salvate în urma inundațiilor din Nepal

 

Cel puțin 66 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 1.000 au fost salvate după ce ploile torențiale au provocat inundații devastatoare în Nepal. În capitala Kathmandu, râurile revărsate au inundat locuințele, forțând locuitorii să se refugieze pe acoperișuri sau în zone mai înalte.

Conform autorităților locale, precipitațiile abundente au început vineri seară și se preconizează că vor continua până duminică. Până acum, 69 de persoane sunt date dispărute, iar 17 au fost rănite. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate cu ajutorul elicopterelor și bărcilor, operațiunile de salvare desfășurându-se în condiții dificile din cauza apelor învolburate.

Cele mai afectate zone au raportat precipitații de până la 322,2 mm în ultimele 24 de ore. Râul Bagmati, care traversează Kathmandu, a ieșit din matcă, inundând vaste porțiuni din oraș.

În urma avertismentelor de inundații emise de guvern, autoritățile au interzis circulația autobuzelor pe timp de noapte pe autostrăzi și au recomandat evitarea deplasărilor cu autoturismele.

Forțele israeliene se pregătesc pentru posibile operațiuni terestre în Liban

Andrei Raţiu, integralist într-un meci tensionat între Rayo și Leganes, încheiat 1-1