#CentenarPetrolul Fotbal: Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Meciul de gală pentru marcarea centenarului clubului are loc pe 12 octombrie, de la ora 19:00, în compania fostei rivale din cupele europene, gruparea olandeză Vitesse Arnhem. Fanii petrolişti vor pregăti o coregrafie specială la această partidă pentru marcarea centenarului. Partida de fotbal face parte dintr-un întreg ceremonial care va include streetfood, muzică, spectacol cu drone, un amplu show de lasere şi un fastuos joc de artificii.

Pentru a marca simbolistica evenimentului, preşedintele clubului Petrolul, Claudiu Tudor, a menţionat: ”Este un privilegiu să fim contemporani cu acest moment deosebit, iar pentru mine este o onoare deosebită să pot participa şi, fiind în conducerea clubului, să mă pot angrena în organizarea acestui eveniment extraordinar”.

”Pe lângă meciul propriu-zis, vor fi mai multe acţiuni, începând încă de la orele prânzului. Va fi o zonă de streetfood în jurul arenei, de asemenea şi o scenă pentru concerte, şi vom încerca sa aducem la aceasta acţiune cât mai mulţi dintre foştii jucători care au participat la istoria Petrolului Ploieşti şi să le oferim fanilor posibilitatea să interacţioneze cu ei! (…) Apoi, la ora 19:24 avem pregătit un moment superb cu drone, după care, la pauză, va fi un joc de lasere, iar la final un foc de artificii senzaţional!”, a descris organizarea evenimentului preşedintele Claudiu Tudor.

Cei prezenţi pe arena ”Ilie Oană” vor putea urmări, după încheierea meciului aniversar, partida dintre selecţionatele României şi Ciprului, din Liga Naţiunilor, a adăugat cu acelaşi prilej oficialul petrolist.

Doi mari jucători reprezentativi ai echipei Petrolul Ploieşti, fostul căpitan Octavian Grigore şi fostul portar Gheorghe Liliac, au participat la conferinţa de lansare a evenimentului dedicat centenarului.

”Sunt unul dintre copiii clubului, pentru că tocmai ce s-au împlinit 50 de ani de când am păşit, pentru prima dată, în curtea Petrolului! Sincer, nu îmi puneam mari speranţe că vom prinde acest eveniment, pentru că se ştie cât de multe lucruri se întâmplă în lumea fotbalului şi sunt convins că se fac eforturi deosebite pentru organizarea sa. Din punct de vedere sufleteşte, clubul Petrolul rămâne în inima noastră, suntem ataşaţi şi legaţi de el, şi nu pot decât să mă bucur că pot participa la această sărbătoare”, a punctat Octavian Grigore, jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în tricoul echipei Petrolul Ploieşti pe prima scenă a fotbalului românesc.

La rândul său, Gheorghe Liliac, unul dintre cei trei portari din lotul României la ediţia din 1990 a Cupei Mondiale, a mărturisit: ”Sunt mândru şi onorat că am făcut parte din istoria acestui club! Toată ascensiunea mea fotbalistică se datorează Petrolului Ploieşti, club la care am ajuns în 1986 şi, din acel moment, cu ajutorul antrenorului, al colegilor de echipă, al suporterilor, cariera mea a fost în urcare. (…) Îmi doresc ca evenimentul din 12 octombrie să strălucească, stadionul să fie plin şi lumea să vină, cu multă dragoste, alături de echipă’.

Data de 12 octombrie a fost aleasă în mod simbolic pentru organizarea acestui eveniment dedicat centenarului pentru a face o trimitere istorică la succesul extraordinar din 12 octombrie 1966, atunci când echipa fanion a judeţului Prahova a învins cu scorul de 3-1 formaţia FC Liverpool, echipa campioană a ţării care la acel moment deţinea titlul mondial.

Sursa: www.stiripesurse.ro

General rus: Întregul nostru front a avansat în Kursk

Banca Angliei a optat joi să lase neschimbate dobânzile, preferând relaxarea treptată a politicii monetare