Cercetătorii au făcut marele anunț: De ce vaccinurile ARN mesager dau efecte secundare

Un nou studiu publicat joi de Institutul Peter Doherty pentru Infecţii şi Imunitate din Melbourne şi de Universitatea RMIT a furnizat prima analiză detaliată a modului în care vaccinurile cu acid ribonucleic mesager (ARNm) circulă şi se descompun în fluxul sanguin uman.

Vaccinurile cu ARN mesager sunt concepute să rămână în ganglionii limfatici pentru a produce anticorpi care să lupte împotriva infecţiilor, însă noul studiu, care a analizat 156 de probe de sânge de la 19 persoane timp de 28 de zile după ce au primit o doză de rapel cu un vaccin anti-COVID-19 cu ARN mesager, a descoperit că o cantitate mică de vaccin a ajuns în sânge.

„Cantitatea de vaccin care intră în sânge variază de la o persoană la alta, ceea ce poate explica unele dintre efectele secundare, cum ar fi febra, durerile de cap şi oboseala, raportate după vaccinare”, a declarat Yi Ju, coautor al studiului şi cercetător la Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii RMIT.

Primele vaccinuri cu ARN mesager au fost aprobate împotriva COVID-19 în 2020. În loc să utilizeze un virus atenuat, vaccinurile cu ARN mesager folosesc instrucţiuni genetice pentru a determina organismul să producă o proteină care declanşează un răspuns imunitar.

De la introducerea lor pe piaţă, oamenii de ştiinţă au utilizat tehnologia vaccinurilor cu ARN mesager pentru a dezvolta vaccinuri şi terapii pentru alte afecţiuni, inclusiv împotriva cancerului.

Autorii noului studiu au declarat că descoperirea lor a oferit informaţii valoroase pentru îmbunătăţirea vaccinurilor cu ARN mesager în vederea unei utilizări mai sigure şi mai eficiente.

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE Adrian Marțian și cei 3 copii dispăruți au fost aduși în țară / Milionarul, condus la audieri

Prahova: Vila Şipot, parte a Domeniului Regal Peleş, reintră oficial în circuitul cultural şi turistic al României