Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a costat circa 100 de milioane de euro

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris a costat circa 100 de milioane de euro, potrivit documentelor de buget provenind de la parlamentul Franţei care au fost publicate joi de media franceză, transmite DPA.

Costurile mari se datorează faptului că festivitatea de deschidere de la Paris nu a avut loc, pentru prima dată, pe un stadion. Evenimentul a fost organizat de-a lungul fluviului Sena în centrul oraşului cu sportivii trecând pe fluviu în ambarcaţiuni.

Această sumă nu include costurile dedicate prezenţei masive a forţelor de poliţie implicate în măsurile de siguranţă în timpul ceremoniei.

Pe de altă parte, cheltuielile şi încasările pentru Jocurile Olimpice au fost echilibrate, potrivit documentului de buget, având un cuantum total de circa 4,4 miliarde de euro. Bugetul a fost cu 15,5% mai mare decât suma calculată în oferta de organizare a Jocurilor Olimpice avansată de autorităţile franceze în 2015. AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

WTTA – Women in Transport & Tourism Association se va lansa oficial în luna noiembrie

VIDEO Accident teribil! Doi oameni au fost spulberați efectiv de un tren: mașina lor a fost lovită în plin / A intervenit elicopterul Smurd