Chimcomplex semnează un memorandum de înţelegere cu Econic pentru a explora producţia de polioli pe bază de CO₂ în Europa

Combinatul chimic Chimcomplex şi Econic, companie de tehnologie din Marea Britanie, axată pe carbon regenerabil, semnează un memorandum de înţelegere pentru a explora producţia de polioli pe bază de CO₂ în Europa.

”Chimcomplex, lider al industriei chimice din România, şi Econic Technologies, o companie de tehnologie avansată axată pe carbon regenerabil, au semnat un memorandum de înţelegere. Cele două companii vor colabora pentru a explora o potenţială producţie de polioli pe bază de CO₂, cu scopul de a îmbunătăţi sustenabilitatea şi performanţa materialelor în diverse industrii şi de a aduce tehnologia durabilă a poliolilor pe piaţa europeană”, anunţă compania, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tehnologia Econic utilizează un catalizator şi un proces brevetat pentru a înlocui până la 30% din materialele pe bază de combustibili fosili din polioli cu CO₂ capturat. Producătorii pot licenţia această tehnologie pentru a produce polioli de înaltă performanţă, adecvaţi pentru utilizare într-o gamă largă de aplicaţii, inclusiv spume, laminate, acoperiri şi elastomeri pentru mobilă şi saltele, industria auto, construcţii, încălţăminte, îmbrăcăminte şi în diverse scopuri industriale.

Această iniţiativă sprijină reducerea amprentei de carbon în industriile europene, oferind polioli fabricaţi cu CO₂ capturat în locul combustibililor fosili, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO₂.

”Parteneriatul cu Econic Technologies reprezintă un pas înainte pentru Chimcomplex. Adoptând tehnologia avansată a poliolilor pe bază de CO₂, ajutăm clienţii să îşi reducă amprenta de carbon. Plasăm industria de producţie din România în centrul mişcării europene pentru sustenabilitate, această colaborare nu doar că se aliniază strategiei noastre de reducere a impactului de mediu al operaţiunilor noastre, dar şi consolidează capacităţile industriale europene în producerea de materiale ecologice, de înaltă performanţă. Împreună, vom lansa noi oportunităţi de inovare şi creştere, creând un viitor mai luminos şi mai verde pentru industria chimică”, a declarat Steven Hunt, CEO Chimcomplex.

Changhua din China, Monument Chemical din SUA şi Manali din India au licenţiat deja tehnologia Econic. Econic a semnat, de asemenea, un memorandum de înţelegere cu Sanyo Chemical la începutul acestui an. Cantităţi industriale de polioli PCE bazate pe tehnologia Econic vor fi disponibile pe piaţă la sfârşitul acestui an.

 „Această colaborare cu Chimcomplex marchează un moment important în misiunea noastră de a promova adoptarea tehnologiilor pe bază de CO₂ în industria chimică globală. Suntem încântaţi de perspectiva de a aduce tehnologia noastră pe piaţa europeană. Prin combinarea tehnologiei noastre inovatoare de catalizatori cu expertiza extinsă a Chimcomplex în producţie, suntem pregătiţi să oferim soluţii durabile care reduc dependenţa de combustibili fosili şi îmbunătăţesc performanţa produselor de zi cu zi”, a spus Keith Wiggins, CEO Econic Technologies.

Econic Technologies este o companie de tehnologie avansată din Marea Britanie, axată pe carbon regenerabil. Tehnologia sa inovatoare de catalizatori permite producătorilor să fabrice polimeri pe bază de CO₂. Utilizarea CO₂ îmbunătăţeşte sustenabilitatea, creând totodată produse finale mai rentabile şi de înaltă performanţă. Econic licenţiază tehnologia sa producătorilor de polioli şi surfactanţi care aprovizionează unele dintre cele mai emblematice branduri de consum din lume. Econic a fost fondată în 2011 de Dr. Charlotte Williams la Imperial College London. Compania face parte din topul Global Cleantech 100 al Cleantech Group. Sediul său global este în Alderley Park, Marea Britanie, lângă Manchester.

 Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie cu o tradiţie de 70 de ani În anul 2023 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,339 miliarde de lei.

 

 

Ciolacu, despre informaţia că nepotul său ar fi vândut proiecte de parcuri fotovoltaice unui mogul din Cehia: Mi-a spus că el nu a vândut absolut nimic / Premierul afirmă că pleacă din politică dacă apar acuzaţii că ar fi intervenit pentru cineva

Fotbal: Nuri Şahin, antrenorul lui Dortmund – Este o înfrângere extrem de amară