Cinci jucători de tenis au fost sanctionaţi de ITIA pentru meciuri trucate

Cinci sportivi au fost sancţionaţi pentru încălcări ale Programului Anticorupţie în tenis (TACP), a anunţat Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITIA).

Sancţiunile sunt legate de un caz penal instrumentat în 2023, care implică un sindicat de aranjare a meciurilor în Belgia, în legătură cu care oficialul bulgar Stefan Milanov şi jucătorul francez Leny Mitjana au fost suspendaţi în acest an an.

„Toate persoanele şi-au recunoscut încălcările şi au acceptat o sancţiune convenită – renunţând la dreptul lor la o audiere în faţa unui consilier-auditor anticorupţie independent”, a precizat ITIA într-un comunicat. „Toate acuzaţiile se referă la meciuri jucate în 2017 şi/sau 2018 şi se referă la trucarea rezultatului meciurilor, facilitarea pariurilor, acceptarea de bani în schimbul neprezentării eforturilor maxime şi eşecul de a raporta abordări corupte.”

Ecuadorianul Ivan Endara, care a ajuns în 2015 pe locul 367 în clasamentul mondial de simplu, cel mai bun din carieră, împreună cu mexicanii Mauricio Resendiz şi Raul Isaias Rosas-Zarur, au primit o suspendare de cinci ani care va expira în iulie 2029 şi o amendă de 15 000 de dolari.

Ivar Aramburu Contreras din Mexic a fost suspendat până în martie 2026 şi amendat cu 44.000 de dolari – din care 30.800 de dolari cu suspendare, în timp ce fratele său Aitor Aramburu Contreras a fost suspendat până în decembrie 2025 şi amendat cu 36.000 de dolari – din care 25.200 de dolari cu suspendare.

 

Ilfov: Incendiu de vegetaţie, în oraşul Bragadiru/ A fost emis mesaj Ro-Alert

Zeci de mii de parfumuri contrafăcute, în valoare de peste 34 de milioane de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Bechet după ce au fost găsite ascunse într-un TIR