Cine mai apare în celebra poză de la sfârșitul unui partide de vânătoare, unde Ciolacu este alături de Hayssam. Adevărul complet despre celebra fotografie

<div class=""

Celebra fotografie a fost realizată în anii 2000, la o partidă de vânătoare organizata de Direcția Silvică Buzău, în Munții Buzăului. La partida de vânătoare au participat mai multe persoane, inclusiv lideri locali ai PSD, partid din care făcea parte și Marcel Ciolacu. Potrivit informațiilor apărute în presă, Omar Hayssam era la vremea respectivă proprietarul unei importante fabrici de lemn din zona Buzăului. Omul de afaceri sirian a devenit cunoscut publicului larg în urma implicării sale în răpirea jurnaliștilor români în Irak, în 2005.

Am făcut vreo infracţiune? Era vreun terorist Omar Hayssam? Eu îmi aduc aminte că, atunci, mergea pe avioane cu preşedinţii statului. De ce nu îi sunaţi de foştii preşedinţi, pe domnul Băsescu? Am explicat acea poză. Am fost la o vânătoare, am fost invitat, ca şi domnul Omar Hayssam”, spunea Marcel Ciolacu, în 2021, la B1 TV.

Pentru prima dată în spațiul public, fotografia cu Marcel Ciolacu și Omar Hayssam a apărut în urmă cu aproximativ 10 ani, când Victor Ponta, premier la vremea respectivă, își anunță intenția  de-al numi pe Marcel Ciolacu, deputat la primul mandat, în funcția de consilier onorific. Poza dispare subit, ca și discuția despre posibila legătură dintre Marcel Ciolacu și Omar Hayssam. Reapare însă în 2014 și refolosită, identic, în 2017, când actualul lider PSD ajunge vicepremier în Guvernul Tudose.

„E o poză de acum 15-20 de ani, la o vânătoare organizată de Ocolul Silvic (Buzău), la care am participat şi eu. Nu ştiu cum a ajuns Hayssam acolo, vânătoarea a fost organizată de domnul prefect Ion Vasile, pe vremea aceea. Eu sunt vânător. Ocolul Silvic organizează vânători şi se fac invitaţii sau dacă e grupa din care faci parte, se achită şi participi la vânătoare. Cred că eram şi consilier local la Buzău atunci, dar nu au participat doar persoane publice”, a declarat Ciolacu pentru Gândul, în urmă cu câțiva ani.

Tot atunci, Marcel Ciolacu povestește că la partide de vânătoare a participat inclusiv ambasadorul Siriei în România, iar poza ar fi fost dată în presă de un fost coleg de partid.

„E o poză dată de un coleg de-al meu, domnul deputat Adrian Mocanu. Nici nu am de ce să mă scuz. Este o răzbunare, eu am anunţat că voi candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei (PSD Buzău), am înţeles că voia şi el.”, era concluzia lui Marcel Ciolacu.

De atunci și până în prezent, Ciolacu a explicat de fiecare dată existența acelei fotografie, precizând că a fost decupată dintr-o poza mai mare, în care erau toți participanții la partida de vânătoare și că nu a existat vreodată vreo relație cu Omar Hayssam.

„Poza este mult mai mare şi am fost tăiat doar eu. Întotdeauna la sfârşitul vânătorii se face un tablou cu vânatul şi vânătorii. Nu am mai fost la vânătoare de vreo trei ani de zile. În principal, am vânat porci mistreţi. Am o înclinaţie mare către porci, de obicei. Niciodată căprioare, urşi. Cu porcii am avut”, spunea Marcel Ciolacu, în 2021, la B1 TV.

Fotografia reapare, bineînțeles, și în 2021, când Ciolacu devine președinte PSD, și în 2023, când este numit premier, și în 2024, după ce își anunță candidatura la prezidențiale.

”N-a fost nicio relație, am fost la o vânătoare în care a fost invitat și Omar Hayssam și, dintr-o poză cu toți participanții, cum se face când se termină vânătoarea, cu vânatul în față și vânătorii în jur, s-a decupat și a rămas…Știți când a fost făcută acea poză? Acum 25 de ani. Dacă mă pot întoarce la 30 de ani, o fac cu plăcere!” a replicat premierul Ciolacu în august, după ce colegii pesediști i-au acordat votul pentru a fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an.

Deși ‘defilează’ cu mașini vechi de 20 de ani și ‘pozează’ în oameni cu trai modest, unii candidați la prezidențiale au averi impresionante

Colegiul Medicilor Bucureşti, de Ziua Siguranţei Pacientului: Este necesar să transformăm mai puternic conceptul de siguranţă a pacientului din teorie în realitate/ Aspectele negative să fie asumate şi, mai ales, să înţelegem cum le putem soluţiona