Ciolacu, după ce jurnalistul Mircea Barbu a fost condamnat de un tribunal din Rusia: Condamn cu fermitate atacul flagrant la adresa libertăţii presei! / Nu voi accepta nicio imixtiune a Rusiei în procesul democratic din România

Premierul Marcel Ciolacu reacţionează vineri, după ce jurnalistul Mircea Barbu a fost condamnat de un tribunal din Rusia, condamnând cu fermitate ”atacul flagrant la adresa libertăţii presei!”. ”Nu voi accepta nicio imixtiune a Rusiei în procesul democratic din România”, anunţă Ciolacu.

”Condamn cu fermitate atacul flagrant la adresa libertăţii presei! Este inacceptabilă decizia tribunalului rus de a emite mandat de arestare împotriva jurnalistului român Mircea Barbu, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor jurnalişti străini. Condamnarea presei independente de către Federaţia Rusă ne determină să fim mai uniţi şi mai determinaţi în apărarea libertăţii de exprimare şi a dreptului presei de a căuta necontenit adevărul. Suntem alături de tine, Mircea Barbu!”, afirmă Ciolacu într-o postare pe contul de Facebook al Guvernului.

El subliniază că, în calitate de prim-ministru, nu va accepta nicio imixtiune a Rusiei în procesul democratic din România.
Un tribunal din Rusia a dispus, joi, condamnarea în lipsă a jurnalistului Mircea Barbu, corespondent HotNews.ro, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, după ce a realizat un reportaj în regiunea Kursk.

Iohannis, de Ziua Armatei: Trebuie să rămânem ferm angajaţi în sprijinirea dreptului Ucrainei la autoapărare în faţa agresorului / Ce spune despre modificarea legislaţiei pentru combaterea riscului ca drone ruseşti eşuate să cadă pe teritoriul naţional

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid Vasiliu Bogdan, reţinut pentru luare de mită şi abuz în serviciu