Ciolacu, după votul PSD: Această lege nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvern şi nici pentru PSD / Mai sunt anumite categorii care nu pot candida, decât dacă-şi dau demisia / Nu sunt de acord cu nicio extindere a acestei legi

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la sediul partidului, după votul PSD privind proiectul PNL prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la alegerile parlamentare, că această lege nu e o prioritate nici pentru el şi nici pentru Guvern, nici pentru PSD. Premierul a precizat că mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida, decât dacă-şi dau demisia, precum magistraţii sau prefecţii, dar nu este de acord cu nicio extindere a acestei legi.

Preşedintele PSD a fost întrebat, luni, dacă l-ar dranja un tandem Klaus Iohannis- Nicolae Ciucă la alegerile din acest an. ”Am o rugăminte, eu sunt de la PSD. Eu am treabă cu tandemurile din PSD. Eu nu am calcule electorale, voi vedea cum vor vota românii”, a spus Marcel Ciolacu.

Despre proiectul PNL prin care preşedintele Klaus Iohannis poate candida la parlamentare, Ciolacu a arătat că PSD şi-a asumat o decizie. ”Am spus foarte clar în cadrul BPN că ne asumăm o decizie. Dacă am fi vrut să continuăm anumite bâlbâieli în care spuneam că lăsăm liber parlamentarilor, după voinţa proprie. În momentul acesta avem o decizie. Nu ştiu dacă mai avem un act normativ”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a infirmat că PSD ar fi fost încurcat de o candidatură a lui Klaus Iohannis.

”Această lege nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvernul României şi nici pentru PSD”, a declarat Ciolacu, arătând că nu a avut nicio discuţie cu cei de la PNL pentru susţinerea acestui demers.

”Părerea mea este că am evoluat ca şi societate în cei 20 de ani. Nu am stat pe loc. Mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida, decât dacă-şi dau demisia. magistraţi, prefecţi. Nu cred că este oportun, nu sunt de acord cu nicio extindere a acestei legi şi nu sunt de acord cu nicio propunere care modifică fondul legii electorale, deoarece există o recomandare a Comisia de la Veneţia că acest lucru se face cu un an înainte”, a explicat preşedintele PSD

. Despre o interpretare a acestui vot din PSD ca o frică faţă de Klaus Iohannis, în alegeri, Ciolacu a răspuns: ”De asta sunt şi galben la faţă”.

Fenerbahce a suferit prima înfrângere cu Mourinho pe banca tehnică

Un bărbat a evadat de sub escorta poliţiştilor în timp ce se afla în subsolul Tribunalului Bucuresti / A fost prins jumătate de oră mai târziu, în Centrul Vechi