Ciolacu: Legea privind candidatura lui Iohannis nu e o prioritate nici pentru Guvern, nici pentru PSD

Proiectul de lege care prevede posibilitatea ca şeful statului să candideze la alegerile legislative fără a renunţa la mandatul său nu este o prioritate nici pentru Guvern, nici pentru social-democraţi, a declarat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

El a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD, care a avut loc la sediul partidului din bulevardul Kiseleff.

„Această lege nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvernul României şi nici pentru Partidul Social Democrat”, a spus Ciolacu.

PSD şi PNL – a adăugat el – nu au discutat despre acest proiect de lege în aprilie.

Liderul social-democrat a spus că votul de luni din BPN reprezintă o hotărâre a partidului său.

„Ne asumăm o decizie. Dacă am fi vrut să ne asumăm anumite bâlbâieli în care spuneam ‘Lăsăm liber parlamentarilor după voinţa proprie’… Dar în momentul acesta avem o decizie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat referitor la asemănarea dintre actualul demers legislativ şi un altul iniţiat în mandatul fostului preşedinte Ion Iliescu, Marcel Cioacu a răspuns: „Am evoluat ca şi societate în cei 20 de ani, n-am stat pe loc şi cred că ştiţi deja argumentul meu şi din interiorul Biroului Permanent Naţional: faptul că mai sunt anumite categorii socio-profesionale care nu pot candida decât dacă îşi dau demisia – magistraţi, prefecţi”.

Mai mult, preşedintele PSD a susţinut că nu este de acord cu extinderea Legii electorale sau cu vreo propunere care modifică fondul acesteia, deoarece există o recomandare a Comisiei de la Veneţia că acest lucru se face cu un an înainte. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Două culturi de cannabis, descoperite în judeţul Sibiu / Doi bărbaţi au fost prinşi în timp ce transportau parte din plante cu maşina / Au fost arestaţi

Fotbal: Juric înţelege dezamăgirea jucătorilor Romei după demiterea lui De Rossi