Ciolacu: România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat marţi că România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar, aşa cum este prevăzut în PNRR, iar fiecare angajat la stat ar trebui să aibă ţinte de realizat.

Marcel Ciolacu a precizat că anul trecut salariile s-au majorat doar în sănătate şi învăţământ.

 
”Cheltuielile la salarii s-au mărit anul trecut la învăţământ şi la sănătate, după o criză socială şi după cea mai mare grevă din sistemul de învăţământ”, a spus Ciolacu.

 
Premierul a mai afirmat că În România este nevoie de o reorganizare a aparatului bugetar. 
 
”În acest moment  cardrul legal pentru o reorganizare a sistemului public, lucru pe care îl avem prins în PNRR, România are nevoie de o reformă a sistemului bugetar. România are nevoie pentru fiecare lucrător al sistemului bugetar, de ţinte, fiindcă asta ne cere OECD”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
De asemenea, premierul a arătat că au fost tăiate 200.000 de posturi vacante. 
 
”Asta nu însemană că vine un Guvern sau un prim-ministru care taie din pix. Când am dat legea, 200.000 de posturi erau vacante, pe care le-am tăiat. Am făcut excepţie la învăţământ, care reprezintă o treime din sistemul bugetar, şi la sănătate”, a precizat Marcel Ciolacu.

Siegfried Mureşan: Europarlamentarul Daniel Buda a fost ales prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din PE, Rareş Bogdan, vicepreşedinte al Comisiei de afaceri externe, Dan Motreanu, vice-coordonatorul Grupului PPE în Comisia REGI

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz au ajuns în satul olimpic – FOTO