Ciolacu: Sporul acordat celor care lucrează în proiecte cu fondurilor europene va fi tăiat pentru perioada când sunt în concediu: Chiar dacă suntem în campanie şi mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiectele cu fondurilor europene va fi tăiat atunci când sunt în concediu, el adăugând că, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă şi-a anunţat candidatura la pezidenţiale, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Craiova dacă sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene va fi tăiat.

„Se taie acel spor când pleci în concediu. Atragi fonduri europene în concediu? Dacă dumneavoastră credeţi că e o abordare incorectă, să îmi spuneţi. Concediul e concediu, ai salariu de bază, pentru care lucrezi, pentru care primeşti concediu, şi ai un spor în atragerea de fonduri europene”, a explicat Ciolacu.

Premierul a continuat:  „Vă mai anunţ ceva, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă”.

”Asta înseamnă un stat, plătesc, îţi dau un spor de 50%, dar vreau să văd şi câte fonduri ai atras, câte proiecte ai deblocat, şi acest lucru trebuie să-l faci lunar.” N

Premierul a subliniat că ei au mers pe un spor de 50%, nu pe un spor de până la 50%, ca să fie atribuit în funcţie de performanţă. ”Nu e nicio austeritate, e un lucru cât se poate de normal. Nu ştiu cât de legal este, sau a fost până acum, să primeşti spor de atragere de fonduri europene la salariul de bază, dar tu să fii în concediu”, a mai spus Ciolacu.

 

Hotărârea privind contopirea Operei Naţionale Bucureşti şi a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română – Un sindicat afirmă că aceasta poate schimba în bine soarta Operei Naţionale. Un altul o consideră ”o crimă culturală”

UPDATE – Ciolacu, despre creşterea până la 3.000 de lei a pragului pentru impozitarea pensiilor: Am vorbit şi cu doamna ministru al Muncii şi am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor / Nu e un efort bugetar foarte mare / Mesajul PNL