Ciprian Pandea: Rolul BNR este esențial în asigurarea stabilității financiare

Mugur Isărescu este președintele Consiliului de Administrație și guvernator al BNR. Leonard Badea va fi vicepreședinte al Consiliului și prim-viceguvernator, în timp ce Florin Georgescu și Cosmin Ștefan Marinescu devin membri ai Consiliului de Administrație și viceguvernatori ai BNR.

Consiliul este completat de Aura Socol, Roberta Anastase, Alexandru Nazare, Csaba Balint şi Cristian Popa ca  membri.

„Salut alegerea colegilor mei Roberta Anastase și Alexandru Nazare în Consiliul de Administrație al BNR și le urez mult succes în noua activitate. Am încredere că tinerețea, entuziasmul și experiența lor vor aduce plus valoare și un suflu nou uneia dintre instituțiile cheie ale statului român”, spune senatorul PNL, Ciprian Pandea.

Senatorul liberal mai spune că audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului au oferit prilejul guvernatorului BNR de a face o analiză pertinentă privind necesitatea reducerii deficitului bugetar.

„Apreciez faptul că Mugur Isărescu a susținut un punct de vedere similar cu cel promovat de PNL în privința măsurilor necesare pentru reducerea deficitului bugetar. Reducerea deficitului bugetar poate fi făcută  crescând gradul de colectare a veniturilor prin măsuri de combatere a evaziunii fiscale, respectiv prin restrângerea cheltuielor statului. Este ceea ce susține și  Partidul Național Liberal: reducerea deficitului nu trebuie făcută prin creșterea taxelor sau tăierea investițiilor ci prin o mai bună colectare a veniturilor la buget și prin reducerea cheltuielilor statului’’, conchide Ciprian Pandea.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Ambasada SUA în România lansează un videoclip despre dezinformare

Daniel Day-Lewis revine pe marele ecran în filmul „Anemone”, după o pauză de șase ani