Ciucă: PNL a fost alături de bucureşteni în ultimii 4 ani, colaborând cu Nicuşor Dan pentru proiecte ample (GALERIE FOTO)

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, că Bucureştiul e un oraş în ascensiune, iar PNL a fost alături de bucureşteni în ultimii 4 ani, colaborând cu primarul Capitalei Nicuşor Dan pentru proiecte ample.

Nicolae Ciucă a participat la recepţia oficială organizată de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, cu ocazia împlinirii a 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.

 

„Zilele acestea sărbătorim nu doar istoria Capitalei, ci şi viitorul său, plin de oportunităţi. Bucureştiul e un oraş în ascensiune, cu proiecte integrate, care vor face comunitatea să înflorească, să se modernizeze”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

El a arătat că liberalii au fost alături de bucureşteni în ultimii 4 ani vor continua să sprijine proiectele pentru locuitorii Capitalei.

 

„PNL a fost alături de bucureşteni în ultimii 4 ani, colaborând cu primarul Nicuşor Dan pentru proiecte ample: de la termoficare şi transport public, la asfaltări şi dotarea spitalelor. Şi vom continua să sprijinim proiectele care le fac viaţa mai bună locuitorilor Capitalei. La mulţi ani, Bucureşti”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicuşor Dan a afirmat, cu acest prilej, că Bucureştiul a devenit „un oraş creativ şi viu, o metropolă cosmopolită şi a revenit pe harta marilor Capitale ale lumii”.

 

„Bucureştiul a scris pagini de istorie, este un oraş cu multe contraste, asupra căruia şi-au lăsat amprentele atât Orientul cât şi Occidentul. Strălucirea din perioada interbelică a fost ştearsă de anii lungi şi negri ai comunismului. Astăzi suntem pe un drum european, racordat la valorile transatlantice, dar depinde doar de noi ca acest parcurs să fie ireversibil. Bucureştiul a devenit un oraş creativ şi viu, o metropolă cosmopolită şi a revenit pe harta marilor Capitale ale lumii”, a transmis Nicuşor Dan.

De asemenea, el a spus că „în evoluţia sa postcomunistă, Bucureştiul a ajuns la un nivel de maturitate, în care îşi conştientizează cu onestitate oportunităţile şi problemele”.

„În recentele alegeri locale, bucureştenii au ales realismul în locul vechiului ‘minte-mă frumos’. Este nevoie ca acelaşi realism să fie împărtăşit de autorităţile naţionale în relaţia cu Bucureştiul. Sunt câteva chestiuni fundamentale, absolut nefireşti în reglementarea naţională a administrării Bucureştiului, care au dus la întârzieri în dezvoltare”, a mai spus primarul Capitalei.

 

Totodată, el şi-a reafirmat intenţia de a organiza referendumuri locale în lunile următoare, pentru ca bucureştenii să se pronunţe asupra împărţirii bugetului local şi a competenţelor în urbanism. AGERPRES / (AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO

 

***Mai multr imagini pe AGERPRES FOTO

 

 

Sursa: www.agerpres.ro

Disputa Mbappé – PSG: clubul refuză în continuare să plătească şi face apel

Boloş, întrebat dacă sunt prea mulţi funcţionari publici: De multe ori este vizibil anumite situaţii care sunt ridicole / Omul sfinţeşte locul / Nu vreau să-l ridic în slăvi pe domnul Bolojan, dar a redus angajaţii din Consiliul Judeţean Bihor